İzmir’deki tünelde yangın! Çift yönlü trafiğe kapatıldı

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 1:11 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 3:02 pm

İzmir Bayraklı Tüneli’nde seyir halindeki TIR’da çıkan yangın nedeniyle tünel çift yönlü trafiğe kapatılırken söndürme çalışmaları başlatıldı. 2’si çocuk 26 kişi dumandan etkilendiği için hastaneye kaldırıldı

İzmir Çevreyolu Bayraklı Tünelleri’nde bir tırın yanması sonucu, araçlarıyla tünelde bulunan yurttaşlar dumandan etkilendi.

Tünelde mahsur kalan ve dumandan etkilenen 2’si çocuk 21 kişi ile olaya müdahale ederken dumandan etkilenen güvenlik ve sağlık ekiplerinden 5 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Yangın saat 11.00 sıralarında İzmir Çevreyolu Bayraklı Tünelleri’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bornova’dan Karşıyaka istikametine seyir halinde olan bir tır bilinmeyen bir nedenle birden alev aldı.

Yangının tünelde olması sebebiyle dumanlar tünelin içini kaplarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, tünel içinde bulunan ve dumandan etkilenen araç içerisindeki çok sayıda vatandaş polis ekipleri tarafından araçla dışarı çıkartıldı.

Oluşan yoğun duman nedeniyle araçlarında mahsur kalanlar ekiplerce tahliye edilirken, tünel, Karşıyaka yönüne ulaşıma kapatıldı.

Tünelde mahsur kalan ve dumandan etkilenen 2’si çocuk 21 kişi ile olaya müdahale ederken dumandan etkilenen güvenlik ve sağlık ekiplerinden 5 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Yangın sebebiyle otoyol bir süreliğine trafiğe kapatılırken, yangını kontrol altına alma ve dumanları tahliye çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

TUNÇ SOYER’DEN AÇIKLAMA

Yaşanan kazanın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Soyer şunları kaydetti:

“Çevre Yolu Karşıyaka yönü Bayraklı Tüneli içinde bir tır yangınına itfaiye ekiplerimiz 13 araçla müdahale ediyor. İçeride dumandan etkilenen ve araçlarında mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliyesine başlandı. İtfaiye ve AKS ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu yangın söndürüldü, tünel tahliye edildi. İlk tespitlere göre iki itfaiye personeli ve 8 vatandaşımız dumandan etkilendi, durumları iyi. Geçmiş olsun.”

Gece kulübünde yangın!