İzmir’deki cinayetlerde flaş gelişme! Katil zanlısı yakalandı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2019 Pazartesi 10:43 am - Güncelleme: 30 Aralık 2019 Pazartesi 4:20 pm

İzmir’de Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park ve Hatice Gülcemal’in öldürülmesine ilişkin iki kişi gözaltına alındı. Park ve Gülcemal’in katil zanlılarının Enver Yıldız (30) olduğu tespit edildi. Saldırıda hayatını kaybeden Hatice Gülcemal’in eşi Dr. Harun Gülcemal saldırganın kendisinden para istediğini belirterek, “Üzerimde para yok” dediğini, bunun üzerine Yıldız’ın “O zaman eve gidip alalım” dediğini ve eve gittiklerini söyledi. Dr. Gülcemal, zanlıya eşinin para vermemek için direndiğini, Hatice Gülcemal’in zanlının elindeki silahı kuru sıkı zannederek hamle yapmasının ardından zanlının tetiğe bastığını ve eşinin vurulduğunu söyledi.

 

İzmir’de peş peşe sır cinayetler! Önce sağlık müdürü sonra doktorun eşi öldürüldü

İzmir’in Torbalı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park’ın (53) evinin önünde tartıştığı kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmesi ve bundan 20 dakika sonra, Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Harun Gülcemal’in evine giderek, eşi Hatice Gülcemal’i vurarak öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ortaklar ve Atatürk mahallesinde iki adrese operasyon düzenledi. Operasyonda cinayetlerle bağlantısı olduğu üzerinde durulan 2 şüpheli gözaltına alındı. Çifte cinayetin katil zanlısının Enver Yıldız (30) olduğu tespit edildi.

Torbalı, dün gece dehşeti yaşadı. Torbalı’da 6 yıldır İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası Fuat Mehmet Park, saat 21.30 sıralarında Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan sitedeki evine girerken, apartmanın önünde bekleyen bir kişi tarafından durduruldu. İkili arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada kimliği belirsiz kişinin tabanca ile Dr. Park’a ateş açıp, olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan Dr. Park, sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Dr. Park, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

20 DAKİKA SONRA BAŞKA DOKTORUN EŞİ DE VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Polis ekipleri, İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park’ın öldürülmesi ile ilgili çalışma başlatırken, 20 dakika sonra Torbalı Alpkent Mahallesi 1032 sokakta ikinci bir cinayet ihbarı alındı. Torbalı Devlet Hastanesi doktorlarından Harun Gülcemal’in eşi, 1 çocuk annesi Hatice Gülcemal’in, evlerine gelen silahlı bir kişi tarafından öldürüldüğü öğrenildi. İddiaya göre kapıyı çalarak içeri giren silahlı kişi, burada tartıştığı çiftten Hatice Gülcemal’i tabanca ile vurdu. Dr. Harun Gülcemal’i ise silah zoruyla rehin alan saldırgan, yakındaki bir bankasının ATM’sine götürdü. Burada, 1500 lira nakit para çektiren saldırgan, ardından tehdit ettiği Dr. Gülcemal’i serbest bırakıp kaçtı.

Dr. Harun Gülcemal, serbest kaldıktan sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verirken, koşarak eve gitti. Gülcemal, eve geldiğinde eşinin yaşamını yitirdiğini gördü.

Polis, yaklaşık 700 metre mesafede işlenen 2 cinayeti aynı kişinin işlediği üzerinde durarak, soruşturmayı bu yönde genişletti.

POLİSLE ÇATIŞTI: 1 POLİS AĞIR YARALI

Hatice Gülcemal’i evinde öldürüp, rehin aldığı doktor eşi Harun Gülcemal’den de silah zoruyla ATM’den para çektirdikten sonra kaçan cinayet zanlısının, saat 00.10 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Yazıbaşı İzmir Caddesi üzerindeki bir otele gittiği belirlendi. Harekete geçen ekipler, söz konusu otelin çevresini sardı. Bu sırada polisleri gören zanlı, otelin birinci katından, aşağıda bulunan markete indi. Zanlı ile polis ekipleri arasında burada çatışma çıktı. Çatışmada başından vurulan polis memuru Y.K. (35) ağır yaralanırken, zanlı marketin arkasında bulunan pencerenin camını kırdı. Bu sırada kendisini fark eden polislerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanan saldırgan, kaçarak izini kaybettirdi.

Ağır yaralı polis memuru ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

BÖLGE ABLUKAYA ALINDI

Çatışmanın yaşandığı bölgeye özel harekat ekipleri ile jandarma görevlileri de sevk edildi. Güvenlik görevlileri, çelik yelek giymeleri konusunda uyarıldı. Bölgeyi abluka altına alan güvenlik güçleri, silahlı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı arama başlattı. Çelik yelekli güvenlik güçleri, zanlıyı yakalamak için ilçenin ana cadde ve sokaklarını didik didik aramaya devam ediyor.

Yaşanan iki cinayetin ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek soruşturma hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Dr. Harun Gülcemal’in, yaklaşık bir hafta önce Torbalı Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradığı öğrenildi. D. Gülcemal’in bu olaydan sonra saldırgan hakkında şikayetçi olduğu ve soruşturma yürütüldüğü anlaşıldı. Polisin bu ayrıntıları da incelediği belirtildi.

Dr. Gülcemal’in ifadeleri doğrultusunda eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İzmir’in Torbalı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park’ın (53) evinin önünde tartıştığı kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmesi ve bundan 20 dakika sonra, Torbalı Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Harun Gülcemal’in evine giderek, eşi Hatice Gülcemal’i vurarak öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ortaklar ve Atatürk mahallesinde iki adrese operasyon düzenledi. Operasyonda cinayetlerle bağlantısı olduğu üzerinde durulan 2 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KATİL ZANLISININ KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

İzmir Torbalı’da, İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park ve Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal’in tabancayla öldürmesiyle ilgili başlatılan soruşturmada, 2 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından, katil zanlısının kimliği de belirlendi. Katil zanlısının, Enver Y. (30) olduğu tespit edildi.

CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLMİŞ

Çok sayıda suçtan kaydı bulunan Enver Y.’nin, son olarak ‘yağma’ suçundan girdiği cezaevinden tahliye edildiği belirlendi. Katil zanlısının fotoğrafları, güvenlik güçlerine dağıtıldı. Polis ekiplerinin, Enver Y.’nin yakalanması için başlattığı operasyonlar sürüyor.

YAKALANDI

İzmir’in Torbalı ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürü Fuat Mehmet Park’ı ve Hatice Gülcemal’i tabancayla öldüren, bir polis memurunu da yaralayan, ekiplerin düzenlediği operasyonla gizlendiği yakının evinde vurularak yakalanan zanlı Enver Yıldız, önce Torbalı’daki özel hastaneye götürüldü. Burada tedaviye alınan zanlı, hastanede tutuklu ve hükümlüler için muhafazalı muayene odası olmadığı için İzmir’deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Soruşturma sürerken, olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Zanlı Enver Yıldız’ın önce İlçe Sağlık Müdürü Park’ın evine gittiği, para istediği, alamayınca çıkan arbedede Park’ı öldürdüğü öğrenildi. İstediği parayı alamayan Enver Yıldız’ın, ardından yolda yürürken Dr. Harun Gülcemal’le karşılaştığı belirtildi. Olaydan sonra ifadesine başvurulan Dr. Harun Gülcemal ise emniyette olayı anlattı. Üniversitede okuyan çocuğunu karşılamak üzere aracına binen Dr. Gülcemal, zanlının aracının yanına geldiğini, kendisinden para istediğini anlattı. Dr. Gülcemal, “Üzerimde para yok” dediğini, bunun üzerine cinayet zanlısı Enver Yıldız’ın “O zaman eve gidip alalım” dediğini ve eve gittiklerini söyledi. Evde eşi ve yatalak olan annesinin bulunduğunu söyleyen Dr. Gülcemal, zanlıya eşinin para vermemek için direndiğini, zanlının ise tabancayı annesinin üzerine doğrultup, “Vururum bak” diye tehdit ettiğini, tetiğe bastığını ancak tabancanın ateşlemediğini de söyledi. Dr. Gülcemal, eşinin vurulduğu anları anlatırken, tabancanın ateş almaması üzerine Hatice Gülcemal’in zanlının elindeki silahı kuru sıkı zannederek hamle yapmasının ardından zanlının bir kez daha tetiğe bastığını ve eşinin vurulduğunu söyledi. Bunun üzerine silah zoruyla ATM’ye gittiklerini ve zanlıya çektiği parayı verdiğini anlatan Dr. Gülcemal, ifadesinin sonunda sinir krizi geçirdi.

PROFİL FOTOĞRAFINI KARARTMIŞ

Enver Y.’nin (30), Diyarbakır’da yaşadığı ve kısa süre önce gezmek için İzmir’e gelip Torbalı’daki arkadaşlarında kalmaya başladığı öğrenildi. Yaklaşık 1,5 saat önce yapılan operasyon öncesinde, Enver Yıldız’ın sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafını kaldırıp, yerine siyah zemin eklemesi dikkat çekti.