İzmir alev alev! Yangın yerleşim yerlerine ulaştı Belediye başkanı ‘Evleri boşaltın’ çağrısı yaptı

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2024 Cuma 12:44 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2024 Cuma 3:11 pm

İzmir‘de dün Karşıyaka’da başlayan yangın Bayraklı‘da yerleşim yerlerine uzandı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaştığını duyurarak “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz” dedi. Çok sayıda ekip ve araçlar yangına müdahale ederken bir hayvan barınağı tahliye edildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının 4-5 bölgede devam ettiğini belirterek bir köyün tahliye edildiğini söyledi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını büyüdü. Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler yangına havadan da müdahale etmeye başladı. Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Doğançay Mahallesi’ndeki alevlerin sıçradığı 3 ev zarar görürken, bölgeye takviye ekipler gönderildi.

Hem havadan hem karadan yapılan müdahalelere rağmen yangın Karşıyaka ilçesinde bulunan Örnekköy Sanayi Sitesi’ne ulaştı.

ORMAN KÜL OLDU

Karşıyaka Yamanlar’daki yangın yoğun rüzgarın etkisiyle her tarafa yayıldı. Evka 6 ve Mustafa Kemal Mahallesi arkasındaki orman kül oldu.

BARINAKLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Karşıyaka Belediyesi ve hayvanseverler yangının yaklaştığı barınakları tahliye etti. Belediyeden yapılan açıklamada, “Örnekköy Geçici Hayvan Bakımevimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Celal Üner Bakımevindeki dostlarımızın tahliyesini de hızla tamamlıyoruz. Tüm hayvanlarımızı Büyükşehir Belediyemiz PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne yerleştiriyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Bölgede yaşayan vatandaşlar yangının büyüklüğü ve yayılma hızını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sosyal medyada; yangın nedeniyle İzmir’in Karşıyaka ilçesinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirilirken havadan kül yağdığı ifade edildi.

 

“YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Bayraklı ilçesini de kapsayan ve rüzgarın etkisi ile kuvvetini arttıran yangın hakkında açıklama yaptı.

Önal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz” dedi.

İZMİR VALİSİ: CAN KAYBI YOK

İzmir Valisi Süleyman Elban, “Şu ana kadar can kaybı yok. Ancak bir kısım evlerin yandığına dair bilgi var” dedi.

Elban, “Saatte hızı 80 km’yi bulan bir rüzgar olduğu için zaman zaman havadan müdahaleyi durduruyoruz. Yangını söndürmek için yoğun gayret var. Yangın 4-5 bölgede devam ediyor” diye konuştu. Şu an için çok büyük bir risk olmadığını belirten Elban, bir köyün ve bölgedeki bazı evlerin tahliye edildiğini de açıkladı.

CEMİL TUGAY: EKİPLERİMİZ VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’sa şunları dedi:

“Rüzgar yangının etkisini birçok yere dağıtıyor. Arkadaşlarımız kontrol altına almak için yoğun şekilde çalışıyorlar. 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ile 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgedeyiz. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor.”

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi yangın sebebiyle bazı yolların trafiğe kapatıldığını açıkladı. İşte o yollar:

-Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yollar trafiğe kapatılmıştır.

-Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gidişler kapatılmış olup Otoyola zorunlu istikamet verilmektedir.

-Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri deniz kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır.

-Bayraklı Toki’ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır.

İzmir, yangın

Kaynak: HABER MERKEZİ