İzmir’de Tunç Soyer nöbeti: Genel Merkez duy sesimizi

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 2:57 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 2:57 pm

CHP’nin İzmir adayının açıklanması beklenirken, İzmir’de muhtar, STK ve kooperatif temsilcileri ile sokak emekçileri Tunç Soyer için nöbet başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bugün yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının netlik kazanması beklenirken mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek açıklamaları devam ediyor. İzmir’de muhtar, STK ve kooperatif temsilcileri ile sokak emekçileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Binası önünde Başkan Soyer’in aday gösterilmesi için nöbet başlattı. Başkanlık binası önünde toplanan kalabalık, PM toplantısından Tunç Soyer ismi çıkana kadar burada olacaklarını açıkladı, ‘İzmir Tunç’tur Tunç kalacak’ sloganı atarak CHP Genel Merkezi’ne seslendi.

‘SOYER’LE KAZANIRIZ’

İz Gazete’de yer alan habere göre eylemciler CHP Genel Merkezi’ne şu sözlerle seslendi: “Genel Merkez sesimizi duysun, Tunç Soyer’in adaylığı açıklanana kadar buradayız. Bir dönem daha Tunç Soyer’i başkan olarak görmek istiyoruz. Tunç Soyer çalmadı, cebine koymadı, çalıştı, iş yaptı. Arka sokakları güzelleştirdi, her zaman yanımızda oldu. Hiç kimseye ayrımcılık yapmadı, herkese eşit davrandı. Mevcut iktidar partisi Hamza Dağ’ı Büyükşehir Adayı gösterdi, İzmir Milletvekilliği yapmış, İzmirli, tanınan bir isim… Tunç Başkan’ın halka çokça karşılığı olduğu için ancak Tunç Başkan ile İzmir’i kazanırız. Yarın, keşkelerle uğraşmayalım. Tunç Başkan’dan başka İzmir’i kazanacak başka bir isim görmüyoruz. Tunç Başkan, ahbap-çavuş ilişkilerine girmediği için, arsaları peşkeş çekmediği için algı operasyonu yapılıyor. Bu halk her şeyi biliyor. Tunç Başkan’ın sonuna kadar yanındayız.”

‘KURULTAY BİZİ İLGİLENDİRMEZ’

İzmirli muhtarlar adına konuşan Emir Sultan Mahalle Muhtarı Hüseyin Heptepe “İzmirli’nin sesini duyan, nabzını tutan bizleriz. Taşıdığımız bu sorumluluk çerçevesinde CHP’nin aday belirleme sürecinde izlediği yol ve yönteme ilişkin rahatsızlığımızı kamuoyu ve parti yönetimiyle paylaşıyoruz. İzmir Adayı’nın belirlenmesi konusunda aylardır anketlerden bahsediliyor. Kimin hangi yöntemle anket yaptığını, kime hangi soruların sorulduğunu bilmiyoruz. CHP Yönetimi’nin eğer gerçek bir ölçme ve değerlendirme yapma niyeti varsa buradan kendilerine sesleniyoruz; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in karnesi son derece başarılıdır. Projelerinin yüzde 87’sini tamamlamıştır ve herkes tarafından takdir edilmektedir. Seçime 2 ay kala Tunç Başkan dışında başka bir aday İzmir için büyük risk taşımaktadır. CHP Kurultayı’nda kimin kimi desteklediği ya da desteklemediği bizi, yerel yönetimlerden hizmet bekleyen halkı ilgilendirmemektedir” ifadelerini kullandı.

CHP GENEL MERKEZİ’NE ÇAĞRI

CHP Genel Merkezi’ne çağrı yapan Heptepe “Bizim için kriter; emek, çalışkanlık ve dürüstlüktür. Bunların hepsi de Tunç Soyer’de mevcuttur. Genel Merkez; 900 bin Roman, 250 bin seyyar esnaf, bin 293 mahalle muhtarı, yüzlerce STK ve kooperatifin bu çağrısına duyarsız kalmasın!” dedi.

‘EMEKÇİLER SANDIĞA GİTMEZ’

İzmir Seyyar Esnaf Meclisi Başkanı Evren Laçin, Tunç Soyer aday gösterilmediği takdirde sokak emekçilerinin sandığa gitmeyeceğini şöyle konuştu: “Tunç Başkan açıklanmazsa tüm emekçi kardeşlerimiz sandığa gitmeyecek. Bunu böyle bilsinler. Bize dayatılan değil, halkın istediği başkanı istiyoruz. Onun için ‘Tunç Soyer’ diyoruz. Tunç Başkan açıklanana kadar buradayız.”

Kaynak: TELE1