İzmir’de skandal uyarı: Paket servisçilerin asansör kullanması yasaktır

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 6:05 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 6:05 pm

İzmir’de bazı apartmanlara asılan ‘Paket servisçilerin asansörü kullanması yasaktır’ uyarısına kuryelerden tepki geldi. Salgın döneminde zor koşullarda çalışan emekçiler, “Kuryelere ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor” dedi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, bazı apartmanlara “Paket servisçilerin asansörü kullanması yasaktır” yazısı asıldı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde daha ağır iş yüküyle çalışan kuryeler bu duruma tepki gösterdi.

Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, apartman ve site girişleri ile asansörlere asılan yasaklama yazılarını ‘skandal’ olarak nitelendirdi. Bursalı, “Geçtiğimiz günlerde, motosikletleriyle sitelere alınmadığımız için bir eylem yapmıştık. Ondan olumlu sonuç alamamıştık ki bir skandalla daha karşı karşıya kaldık. Tüm tedbirlerimizi alarak girdiğimiz apartmanların bazılarında asansörü, kullanamayacağımızı belirten yazılarla karşılaştık. Yoğun iş yüküyle çalışan kuryelere ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor” dedi.

“BİZLER HASTALIK TAŞIYICISI DEĞİLİZ”

Kuryelere, pandemi döneminde teşekkür edilmesi gerektiğini belirten Batuhan Bursalı, şöyle konuştu:

“Site yönetimi bu kararı alırken, bizlerin hastalık taşıyacağımızı göz önüne almış. Bu karar ile yaşam alanlarına bizi sokmak istemiyorlar. Bizler, vatandaşların evde kalmaları ve dışarıya çıkmamaları için kendi sağlığımızı riske atarak hizmet üretiyoruz. Bunu yaparken de sürekli test oluyoruz. Bizim de ailelerimiz ve çocuklarımız var. Hepimiz, koronavirüs olabiliriz; bütün riske rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Motosikletli kuryeler, bir gün çalışmasa hayat durur. Dışarıya çıkamayan insanlar ne yapacak? Bize 2’ci sınıf insan muamelesi yapılmasını istemiyoruz”

“ONUR KIRICI YASAK YAZILARI ASILIYOR”

Binalar ile sitelere ve asansör kapılarına asılan ‘Kuryelerin kullanması yasak’ yazılarını onur kırıcı olarak değerlendiren motor kurye Koray Kulaksız da şu ifadeleri kullandı:

“Bunlar bizi üzüyor. Geçtiğimiz günlerde restorandan siparişleri aldım ve adrese gittiğimde asansörü kullanmamın yasak olduğunu belirten bir yazıyla karşılaştım. Sipariş 24’üncü kattaydı ve ben de merdivenle çıktım. Bu yazılar hem çok onur kırıcı hem de hizmetimizi aksatır. Bizler, canımızı dişimize takarak insanlara hizmet veriyoruz. Bu konu hakkında vatandaşlarımızın da duyarlı davranmalarını istiyoruz”