İzmir’de sitenin istinat duvarı çöktü: 20 araçta hasar var

Yayın tarihi: 14 Aralık 2020 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi 1:55 pm

İzmir’in Buca ilçesinde aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü, park halindeki 20 araç zarar gördü.

Sağanak nedeniyle Mustafa Kemal Mahallesi 42 numaradaki Dostlar Sitesi’nin istinat duvarı gece büyük bir gürültüyle park halindeki araçların üzerine devrildi. 20 araçta maddi hasar oluştu. Dışarıda kimsenin bulunmaması nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmadı.

İzmir’de araç, sele kapıldı: İki kişi hayatını kaybetti

Hasar gören araçlardan bir bölümü çekicilerle olay yerinden kaldırılırken, gerekli incelemelerin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Sitede yaşayan Cemal Kolçaklı, “Yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, araçlarda maddi hasar oluştu. Dışarıda kimse olmadığı için bir can kaybı ya da yaralanma olayı yaşanmadı” diye konuştu.

‘DEPREM OLDU ZANNETTİK’

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle İzmir’in Buca ilçesinde iki site arasındaki istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalan ve hasar gören araçlar çekiciyle çıkarıldı. Araçları hasa gören vatandaşlar, sabaha kadar otomobillerinin başında bekledi.

Çöken istinat duvarının altında hem motoru hem otomobili hasar gören Hakan Yalçın, “Deprem korkumuz zaten vardı. Akşam saatlerinde inanılmaz bir gürültü koptu. Yine deprem oldu zannettik. Böyle bir şeyle karşılaşacağımız aklımıza gelmedi. Birkaç gündür İzmir yoğun yağış aldı. İki siteyi bölen istinat duvarı çöktü. Allahtan can kaybımız yok ama hasarımız çok fazla. Dilerim bu olay doğal afet olarak kabul edilir. Hem aracım hem de motorum bu olayda zarar gördü şu an ikisi de kullanılmayacak halde. Gece saatlerinde biraz daha çökme olunca hasarımız büyüdü. Sabaha kadar hiç uyumadık. Araçların başındaydık. Üzgünüz. Çıkacak sonucu bekliyoruz inşallah doğal afet olarak kabul edilir ve masraflarımız karşılanır” dedi.

Aracı zarar gören vatandaşlardan Semih Üstün, “Gürültüyü duyunca hemen aşağı indik. O sırada birkaç çocuk aşağıdaymış neyse ki onlara bir şey olmadı. Benim de otomobilim kullanılamaz hale geldi. Ön tarafı duvar altında kaldı. Hepimiz çok korktuk” diye konuştu.