İzmir 6,9’luk depremle yıkıldı! Can kaybı 114’e yükseldi

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 2:55 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 7:42 am

İzmir‘de 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Merkez üssü Seferihisar açıkları olan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 114’e yükselirken, yaralı sayısı ise bin 35 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İzmir’de ağır hasarlı 26 binanın acil olarak yıkılacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı İzmir depreminde son duruma ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 114 olduğunu bildirdi. AFAD ise, İzmir depreminde can kaybının 114 olduğunu, 137 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı

AFAD’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

AFAD’dan yapılan açıklamada, “SAKOM’dan alınan bilgilere göre 114 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 1.035 vatandaşımızdan 898’i taburcu edilmiş olup 137 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” denildi.

TEKNELER SÜRÜKLENDİ, DENİZ ÇEKİLDİ 1 KİŞİ BOĞULDU

6 kadın 6 mucize! 17 saat sonra kurtarıldılar

Depremle birlikte Seferihisar’da denizde gelgit oluştu. Marinada demirli yelkenli tekneler, denize doğru sürüklendi. O anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Depremin ardından bazı bölgelerde deniz çekilirken, bazı bölgelerde ise sular mahalle aralarına kadar girdi. Oluşan tsunamide suların sürüklediği 90 yaşındaki Fatma Erçetin boğularak yaşamını yitirdi.

30- 40 KİLOMETRELİK BİR FAY KIRILDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, “Bugün saat 14.51’de Ege Denizi’nde Seferihisar Doğanbey açıklarında deprem meydana geldi. Bizim tespitlerimize göre moment büyüklüğü 6.9 büyüklüğünde. Büyüklük rakamları değişebiliyor. Aralarında 01, 02 büyüklük farkı olabiliyor. Dolayısıyla depremin büyüklüğü 7 civarında Yaklaşık derinliği 10-12 kilometre olan sığ bir depremden söz ediyoruz. Kırılan 30-40 kilometre civarında bir fay kırıldı. Normal bir faylanma depremi. Bölge sismik olarak oldukça etkin bir bölge. Egede, anakarada, denizde deprem olduğu zaman oldukça etkili oluyor” dedi.

YERİN 16 KİLOMETRE ALTINDA

Buse enkaz altında can, Bakan şov derdinde! 9.5 saat sonra kurtarıldı

AFAD tarafından yapılan açıklamada “Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir ilinin Seferihisar ilçesine uzaklığı 17,26 km’dir.

SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre İzmir’de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden 2.799 arama kurtarma personeli, 20 arama kurtarma köpeği ile 350 araç görevlendirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı

Depremin ardından Yunanistan’da kilise binası yıkıldı

 

Depremin vurduğu İzmir’de Sel! Uzmanlardan tsunami uyarısı

 

EĞİTİME BİR HAFTA ARA VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldıklarını bildirdi. Selçuk, “Yaraları hep birlikte saracağız. İzmir il genelinde eğitime bir hafta süreyle ara verme kararı aldık.” paylaşımında bulundu.

Bakan Selçuk açıkladı: İzmir’de eğitime ara verildi

 

 

DEPREM ANINDAN GÖRÜNTÜLER

Beşiktaş Kongre Üyesi ve Altay Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Monica Simes’in eşi Andrew Simes, deprem anının görüntülerini Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Simes videonun üzerine şu notu düştü:

“Arkadaşlarımın çocukları ile evimdeydik. Sanki bomba patladı. Şükür bir şeyimiz yok. İyi olacağız”