İzmir’de palet fabrikasındaki yangın söndürüldü

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 11:37 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 2:20 pm

İzmir’in Bornova ilçesinde bir fabrikaya ait palet deposunda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince yangın 2 saat içinde kontrol altına alındı.

Alevler kısa sürede büyürken, ihbar üzerine fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Özel kimyasalların karıştırıldığı köpüklü sıvının da kullanıldığı söndürme çalışmalarında, Orman Bölge Müdürlüğü’nden de takviye ekipler gönderildi.

Alevlere havadan da söndürme helikopterleri ile su bırakıldı. Ekiplerin çabalarına rağmen, depo tamamen yandı. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Çevredeki diğer işletmelere sıçrama ihtimali kalmayan ve çok küçük bir noktada süren yangını söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Söndürme çalışmaları sırasında Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile Belediye Başkan Vekili Yahya Yıldız da bölgeye gelip yetkililerden bilgi aldı.

HAYVANLAR KURTARILDI

Bu arada yangın yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan Bornova Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ait barınakta kalan 80 köpek, dumandan etkilenmemeleri için daha güvenli olan farklı bir alana alındı.