İzmir’de ormanlara giriş yasaklandı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2022 Cuma 6:13 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 6:27 pm

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla, 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş yasaklanacağı belirtildi.

Açıklanan karara göre, Çiçekli, Atatürk, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Foça, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere – Çağlan, Kırkgeçit – Çatalçam, Karadere, Yamanlar – Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif Dağı, Kartal, Doğanbey, Armutlu-Bayramlı, Kurudere, Pınarcık, Sarnıç ve Oğlananası ormanlarına giriş yasaklandı.

Açıklamada, “Çiçekli ormanları içindeki İzmir ili Kent Ormanı bu yasak dahilinde değildir. Kritik hava hallerinde gerekirse yasaklama getirilebilecektir” ayrıntısına yer verildi.

Dalamandaki orman yangınında talan çıktı!

MANGAL YAPMAK YASAK

“Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır” şeklinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer yerildi:

*Aşağıda İlçesi, Köyü/Mahallesi ve sınırları belirtilen ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır.

Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır.

* Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Bu piknik alanlarında yakılan ateşler tamamen söndürüldükten ve kullanılan alan temizlendikten sonra piknik yeri terk edilecektir.

* Orman Yasasının 31 ve 32. Maddesi çerçevesinde olan köyler/Mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyle/Mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.