İzmir’deki yangın Manisa’ya ilerliyor! Bir köy tahliye edildi

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 4:08 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 9:37 pm

İzmir’de ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının Manisa’ya doğru ilerlediği ve bir köyün tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi.

Yangının 13.37’de çıktığı ve ekiplerin 13.43’te müdahaleye başladığı belirtildi.

Yangın nedeniyle İzmir – Manisa kara yolunun Sabuncubeli bölümü tedbir amacıyla her iki yönde ulaşıma kapatıldı. Araçlar çevredeki diğer yollara yönlendirildi.

Yangın nedeniyle Sarnıçköy ve Beşyol mahalleleri tahliye edildi. Bölgede incelemelerde bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, gazetecilere saat 13.40 civarında Beşyol mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktığını belirterek, yangının hızlıca yolun sağındaki Beşyol ve solundaki Sarnıç mahallelerine doğru ilerlediğini ifade etti.

Kısa bir süre içerisinde hem havadan hem karadan yangına müdahaleye başladığını aktaran Elban, şunları kaydetti:

“Şu anda 9 helikopter ve 6 uçak havadan, onlarca itfaiye aracı, arazöz, su tankerleri, dozerleri de aşağıda mücadelemiz devam ediyor. Yukarıda daha fazla hava aracı kullanamıyoruz alan biraz dar olduğu için bundan daha fazlası hava trafiğini engelliyor, sıkıntıya yol açıyor. Yakınımızda bir barajımız var, çok hızlı su da alıyoruz. Şu ana kadar çok iyi bir mesafe kaydedildi. Zannediyorum çok geçmeden iyi haberi alırız. Şu ana kadar şükür bir can kaybı ve yaralımız yok. Ancak Beşyol’da 3 ve Sarnıç’ta 4 evimiz yangında hasar aldı. Onun dışında yanan bir evimiz yok şu anda. Dolayısıyla köy içinde şu an için tehlike kalmadı. Köyün etrafındaki ormanlarda yangın devam ediyor.”

GÖKÇELER KÖYÜ TAHLİYE EDİLDİ

İzmir-Manisa karayolu bölgesinde bulunan çam ormanlarında etkisini gösteren yangın nedeniyle jandarma ve AFAD görevlileri Manisa ili Yunusemre ilçesi Gökçeler köyünü tedbir amaçlı tahliye etti.

TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, orman yangını sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatılan Manisa-İzmir Devlet Yolu ve Sabuncubeli Tüneli’nin ulaşıma açıldığını bildirdi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, İzmir’in Bornova ve Manisa’nın Soma ilçelerindeki yangın nedeniyle yoğun duman altında kalan ve trafiğe kapatılan noktaların son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, orman yangını nedeniyle her iki yönde geçici olarak trafiğe kapatılan Manisa-İzmir Devlet Yolu ve Sabuncubeli Tüneli’nin ulaşıma açıldığı belirtildi.

BAŞKAN EKŞİ: GECE DE OLSA NÖBETTE OLACAĞIZ

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Başkan Eşki, “Tek düşüncemiz can ve mal kaybı yaşanmadan yangının bir an önce söndürülmesi. Hepimiz bunun için mücadele ediyoruz. Tüm ekiplerimiz alanda. Evleri yangından etkilenen yurttaşlarımızı yurtlarımıza yerleştiriyoruz. Ambulanslarımız yangın bölgesinde” dedi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün hayvanların tahliyesi için canla başla çalıştığını söyleyen Eşki, “Yaralı olarak kurtarılan keçi, koyun gibi çiftlik hayvanları ile kümes hayvanlarını Can Dostları Yerleşkemizde tedaviye aldık. Yangının kısa sürede kontrol altına alınacağını düşünüyoruz ama soğutma çalışmaları bitene dek gece de olsa nöbette olacağız” diye konuştu.

Gaziantep’te depremzede çadırında yangın! Baba ve oğlu yaralandı

Kaynak: AA