İzmir’de mazgallar kırmızıya boyandı! ‘Burası ölüm çukuru’

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 4:55 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 4:55 pm

İzmir’de ihmal nedeniyle Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılıp hayatını kaybettiği sokaktaki mazgallar, STK’lar tarafından kırmızıya boyandı.

İzmir’de sağanak yağışın etkili olduğu sırada, Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen İnanç Öktemay da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. İnanç Öktemay İzmir’de, Özge Ceren Deniz Osmaniye’de toprağa verildi.

“ÖLÜM ÇUKURU OLARAK ADLANDIRILDI”

Yaşanan olay sonrası Deniz ve Öktemay’ın anısına Enver Dündar Başar Sokak’taki ölümlerine neden olan mazgallar sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından fırça ile kırmızıya boyandı.

Olayın yaşandığı bölgedeki bir apartmanda görevli Mehmet Kahraman, “Kırmızıya boyanan mazgallar, iki kişini ölümü nedeniyle ‘ölüm çukuru’ olarak adlandırıldı. Daha önce kaç defa buradan dumanlar çıktı, kaç sefer arkadaşlar ihbar etti. En son 2 kişi öldükten sonra gelip yaptılar” dedi.

Yıllardır müdahale edilmedi! Kaçak elektrik akımına kapılan iki kişi yaşamını yitirdi

İzmir'de ihmal nedeniyle Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılıp hayatını kaybettiği sokaktaki mazgallar, STK'lar tarafından kırmızıya boyandı.

Kaynak: DHA