İzmir’de iki gencin hayatını kaybettiği elektrik faciasında istenen cezalar belli oldu

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2024 Perşembe 10:33 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe 10:33 am

İzmir’de iki gencin elektrik akımına kapılarak hayatının kaybettiği facia ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında 13’ü tutuklu, 42 kişi hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

İzmir’de 12 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında başlayan sağanakta, Bayraklı’da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ile sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan 44 yaşındaki İnanç Öktemay da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. İnanç Öktemay İzmir’de, Özge Ceren Deniz Osmaniye’de toprağa verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüne ilişkin soruşturmasını tamamladı.

Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürür Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Belediyesi Genel Sekreteri İZSU eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrikten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan’ın da aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 42 kişi hakkında 15’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame mahkemeye gönderildi. Sanıkların kusurlarının yoğunluğu, suçun işleniş biçimi ile suçun işlendiği yer ve zaman dikkate alınmak suretiyle eylemlerinin ağırlığıyla orantılı olacak şekilde alt sınırdan uzaklaşılarak ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep edildi.

2 gencin yaşamını yitirdiği elektrik faciasında yeni bilirkişi raporu: İhmaller zinciri sıralandı!

Kaynak: DHA