İzmir’de çok sayıda avukat darp edilerek, gözaltına alındı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2019 Perşembe 1:07 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2019 Perşembe 1:31 pm

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atama kararını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Eyleme izin vermeyen polis, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nu avukatlardan uzaklaştırdı. Ardından avukatlara sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Kayyum kararını protesto amacıyla İzmir Adliyesi’nde açıklama yapan avukatlar polis müdahale etti. Çok sayıda avukat darp edilerek gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atama kararını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Eyleme izin vermeyen polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nu avukatlardan uzaklaştırdı. Ardından avukatlara sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınan avukatların isimleri henüz öğrenilemezken, alana gelen İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de polisler tarafından darp edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi dayanışma için adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

BODRUM’DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bodrum’da, HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasını protesto etmek için eylem yapmak isteyen 15 kişi, gözaltına alındı.