Müftülükten ‘camiden Müslüm Gürses’in şarkısı çalındı’ iddialarına açıklama

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 11:57 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2020 Çarşamba 3:12 pm

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir camiden Müslüm Gürses’in “Unutamadım-Kaç Kadeh Kırıldı” şarkısı çalındığı öne sürüldü.

Dün gece saat 03:40 sularında Örnekköy’de, Zübeyde Hanım Mahallesi TOKİ evlerinde bulunan bir camiden Müslüm Gürses’in “Unutamadım-Kaç Kadeh Kırıldı” şarkısının çalındığı öne sürüldü. Olayın ardından açıklama yapan İzmir Müftülüğü iddiaların doğru olmadığını müzik yayının bir arabadan yapıldığını kaydetti.

MÜFTÜLÜK: MÜZİK ARABADAN ÇALINDI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı açıklama da müftülükle iletişime geçtiklerini ve müziğin arabadan çalındığının bildirildiğini açıkladı. Yücel, ”İzmir İl Müftümüz, son gerçekleşen olayda camiden müzik yayını yapılmadığını, yayının bir arabadan yapıldığının tespit edildiğini ve merkezi sistemin kapalı olduğunu açıkladı. Sayın Müftüye açıklaması için teşekkür ediyoruz. Ama diğer sorularımızın cevabını yetkili makamlardan bekliyoruz. Önceki cami saldırılarının failleri neden bulunmuyor?” diye sordu.

Cami hoparlörlerinden çalınan Çav Bella için soruşturma başlatıldı

ÇAV BELLA PROVOKASYONU

İzmir’de daha önce de Çav Bella ve Selda Bağcan’ın Yuh Yuh parçaları cami hoparlöründen çalınmıştı. Olayın ardından başlatılan provokasyonda CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Hakkında istenen hükmün gerekçesi değiştirilerek tutuklanan CHP’li Banu Özdemir’in camilerdeki müzik yayınını Twitter’daki 280 harf sınırlaması nedeniyle 4 ayrı tweet şeklinde paylaşması “kasıt” olarak değerlendirilmişti. Özdemir, 29 Mayıs’ta tahliye edilmişti.

CHP’li Banu Özdemir tahliye edildi