‘Sahte içki’ faciası: İzmir’de hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseldi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 12:16 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 12:45 pm

İzmir’de, sahte alkol içtikleri iddiası ile hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınanlardan hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye  yükseldi.

İzmir’in Karabağlar, Konak, Bayraklı, Bornova ve Gaziemir ilçesinde, sahte alkol içtikten sonra fenalaşarak hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseldi. Öte yandan, sahte alkol içtiği iddiası ile dün akşam saatlerinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 3 kişi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ise 1 kişi daha hastaneye kaldırılmıştı.

İzmir’in çeşitli ilçelerinde sahte içki içtikleri iddia edilen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı. Urla ve Ödemiş ilçelerinde de dört kişi daha sahte içkiden hayatını kaybetti.

Urla’da sahte alkol tükettiği iddia edilen 46 yaşındaki Hakan Ulukaya, rahatsızlanarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Buradan Manisa’ya sevk edilen Ulukaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İzmir’deki sahte içki faciası ölenlerin sayısı 10’a yükseldi

KUZENLER PEŞ PEŞE HAYATINI KAYBETTİ

Ödemiş ilçesinde ise mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle Ödemiş Devlet Hastanesi’ne başvuran altı kişinin, yapılan tahliller sonucunda sahte içki tükettikleri ortaya çıktı. Sahte içki tüketenlerden Mehmet Görgülüer ve Engin Dokuyucu vefat etti. Kuzen oldukları öğrenilen Görgülüer ve Dokuyucu’nun cenazeleri bugün toprağa verilecek.

Ödemiş Devlet Hastanesi’nde sahte içki nedeniyle tedavi görenlerden bir kişi de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Hastaneye kaldırılan çok sayıda kişinin tedavisine devam edilirken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ise genişletildiği öğrenildi.

 

Uzmanlar açıkladı! İşte sahte alkol zehirlenmesinin belirtileri