İzmir’de 1 Mayıs coşkusu!

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2024 Çarşamba 1:53 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2024 Çarşamba 4:11 pm

Haber: Simge Arıcan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve STK’lar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalara katıldı. TELE1 muhabiri Arıcan, İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarının bayram havasında geçtiğini söyledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl da Gündoğdu Meydanı’nda kutlandı. İzmir’deki 1 Mayıs coşkusunu aktaran TELE1 muhabiri Simge Arıcan, “İstanbul’un aksine daha sakin, hatta daha bayram havasında bir 1 Mayıs kutlanıyor diyebiliriz İzmir’de” dedi.

Arıcan, şunları söyledi:

“1 Mayıs için planlanan yürüyüşler hepsi sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İşçiler dört bir yandan, dört bir koldan Gündoğdu Meydanı’na yürüdüler. Biz şu anda Gündoğdu Meydanı’ndayız, hala da gelmeye devam ediyorlar. Şu anda Gündoğdu Meydanı’ndayız, işçilerin şarkılarıyla burası hareketleniyor. İzmir’de herhangi bir yasak yoktu, bir kısıtlama kararı verilmemişti. İşçiler belirledikleri güzergahlardan yürüyüşlerini tamamladılar ve sorunsuz bir şekilde bölgeye ulaştılar. Güvenlik önlemleri çok yoğundu sabah saatlerinden itibaren, hala da aynı şekilde devam ediyor. Ama dediğimiz gibi şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk da yaşanmadı. İstanbul’un aksine daha sakin, hatta daha bayram havasında bir 1 Mayıs kutlanıyor diyebiliriz İzmir’de. Tabii buradaki işçiler de Taksim’de yaşananlara zaman zaman ıslıklarıyla tepkilerini gösteriyorlar. Ama dediğimiz gibi bir engelleme olmadı, başka bir olumsuzluk yaşanmadı, bayram havasında geçiyor şu anda. Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak konuşmaların ardından bir konser de verilecek, Moğollar konseri.”

Kaynak: HABER MERKEZİ