İzmir Valiliği’nden ‘alkollü sürücüyü tekmeleyerek gözaltına alan polis’ hakkında açıklama

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 2:17 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 2:17 pm

İzmir Buca’da alkollü sürücüyü gözaltına alırken darp eden polis açığa alındı.

İzmir’in Buca ilçesinde bir sürücü aracıyla seyir halindeyken, sokağa çıkma yasağının geçerli olduğu saatlerde polisin “dur” ihtarına uymadı. Polisin takip ettiği sürücü, aracıyla kaza yapınca polisler tarafından yakalandı. Sürücü gözaltına alındığı sırada, polis tarafından, yerdeyken defalarca tekmelendi. Sosyal medyada yayınlanan bu görüntüler büyük tepki oluşturdu.

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada adli ve idari yönden soruşturma başlatıldığı, ayrıca polis memurunun açığa alındığı bildirildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Bugün bazı mecralarda yayınlanan ‘İzmir’de polisten sert müdahale’ başlığıyla yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur: 20.12.2020 saat 22 sularında Buca ilçemizde yol uygulaması yapan polislerimizce sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği değerlendirilen bir araç dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlamış, takip edilirken başka bir araca çarparak içinde bulunanların hafif yaralanmalarına sebep olduktan sonra durabilmiştir. Araç sürücüsü 118 promil alkollüdür. Araç sürücüsü ile polis arasında maalesef yasal açıdan uygun olmayan kabul edilmesi mümkün olmayan görüntüler oluşmuştur. İlgili memura adli ve idari yönden soruşturma açılmış ve açığa alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”