İzmir Tabip Odası Başkanı: Kararlara şerh düştük, kuruldan atıldık-ÖZEL

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 4:27 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 4:38 pm

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çam, İl Umumi Hıfzıssıhha kararlarını yeterli görmediği için kuruldan çıkarıldıklarını açıkladı.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan TTB İzmir Şube Başkanı Lütfi Çam artan vakalara dikkat çekti.

Çam’ın açıklaması şöyle:
“Bakanlığın açıkladı veriler varsayılarak İzmir’de yüzde 50 oranında bir artış görünüyor. Test sayıları düşükken bu artış var. Test sayıları artarsa vaka sayıları da artacaktır. Kontrolsüz yapılan kalabalıklar, mitingler pandemi açısından ciddi bir risk oluşturabileceğini dile getirmiştik. Mutasyona uğramış varyant virüs 70 ilde gözükmekte. İl Hıfzısıhha kurullarında bizim anladığımız anlamda bir toplantı yapılmıyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri il hıfzısıhha kararları haline getiriliyor. Bu da tartışılmıyor ve önümüzde imzalamamız için geitiriliyor. İl hıfzısıhha kurullarının kararlarını yeterli görmedik ve müzakere istedik. Bazı kararlara da şerh düştük ve bunun sonrasında il hıfzısıhha kurulundan çıkarıldık. Daha doğrusu çıkarıldığımız bize beyan edilmedi hatta dilekçeyle sorduğumuzda buna bir yanıt gelmedi. Merkezi alınan kararlar il hıfzısıhha kurullarına onaylanması için gönderiliyor.”