İzmir Menderes’teki orman yangını şüphelisi tutuklandı

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2020 Perşembe 12:31 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 Perşembe 12:31 am

İzmir’in Menderes ilçesindeki ağaçlandırma sahasında çıkan yangına ilişkin gözaltına alınan S.D. adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

İzmir’in Menderes ilçesinde ağaçlandırma sahasında 10 Ağustos’ta çıkan yangına neden olduğu düşünülen şüpheli S.D. tutuklandı. S.D. ifadesinde “Tuvalet ihtiyacımı gidermek için ağaçlık alana girdim. Bu sırada yanlışlıkla sigaram düştü” dedi.

10 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında Menderes ilçesine bağlı kırsal Görece Mahallesi’nde yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle hızla ormanlık alana yayıldı. İtfaiyeye yapılan ihbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye 1 söndürme uçağı, 4 helikopter ve 20 arazöz ile çok sayıda orman işçisi gönderildi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından 2 hektarlık alanın yandığı tespit edildi. Yangının çıkış sebebine ilişkin olarak jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Şüpheli olarak gözaltına alınan S.D jandarmaya verdiği ifadesinde “Tuvalet ihtiyacımı gidermek için ağaçlık alana girdim. Bu sırada yanlışlıkla sigaram düştü” dedi. Jandarmanın işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen S.D tutuklandı.