İzmir düğümü çözülüyor mu? CHP PM bugün toplanıyor

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:32 am - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:32 am

CHP PM (Parti Meclisi) bugün saat 18.00’de İzmir gündemiyle toplanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik aday belirleme süreci devam ediyor.

26 Ocak Cuma günü toplanan CHP PM 209 adayını açıkladı. Açıklamada merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının olmaması dikkat çekti. İzmir için ön plana çıkan isimler mevcut belediye başkanı Tunç Soyer, Buğra Gökçe ve Cemil Tugay oldu.

CHP’nin bugün gerçekleşecek olan PM toplantısında İzmir adayının belli olması bekleniyor. 18.00’de toplanacak PM’nin ardından Parti Sözcüsü Deniz Yücel açıklama yapacak.

ÖZEL CEMİL TUGAY’I DESTEKLİYOR İDDİASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Kurultay’da kendisini destekleyen Cemil Tugay’dan yana tercih kullandığı iddia ediliyor. Mevcut belediye başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu’na desteğiyle biliniyor.

İZMİR İÇİN ADAY ADAYLARI KİMLER?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Tunç Soyer’in yanı sıra Buğra Gökçe ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ön plana çıkan isimler olu. Aynı zamanda, Bornova eski belediye başkanı Olgun Atila ile eski milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam ve Atila Sertel de aday adayı olan isimler oldu.

CHP İl başkanlığına taşlı saldırı

Kaynak: TELE1