İzmir depreminden sonra ilk görüntüler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2020 Cuma 5:44 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2020 Cuma 5:51 pm

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası İzmir’in Bayraklı ilçesinde yıkılan bir binadan yaralılar çıkartıldı.

Deprem, Seferihisar´ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir´de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

Deprem İzmir´in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan depremde 1’i boğulma olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 152 kişinin yaralandığını bildirdi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “70’e yakın vatandaşımız canlı olarak kurtarıldı. İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar’da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda” dedi.

Bayraklı ilçesinde yıkılan binadan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Manavkuyu Mahallesi 1593 Sokak’ta yıkılan binanın enkazında, çevre sakinlerinin yanı sıra AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar sonucu enkazdan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Binada yakınları bulunanların endişeli bekleyişi devam ediyor.