İzmir depreminde yaşamını yitiren hala ve yeğenleri toprağa verildi

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 7:25 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 7:25 pm

İzmir’de meydana gelen deprem Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından cansız bedenleri çıkarılan Fatma Tekin Öztürk ve yeğenleri Feryal Özge Tekin ile Ömer Yiğitcan Tekin memleketleri Çanakkale’de toprağa verildi.

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 62 yaşındaki emekli hemşire Fatma Tekin Öztürk ve yeğenleri 14 yaşındaki Feryal Özge Tekin ile 4 yaşındaki Ömer Yiğitcan Tekin Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Baharlar köyünde toprağa verildi.

Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan çocukların babası öğretmen Recai Tekin, “Canım ablam benim, annem. Meleğimdi, benim koruyucumdu. Mekanı cennet olsun. Canım yavrularım; Feryal Özge’m, Ömer Yiğit’im. Hep onları iyi bir evlat, iyi insan olarak yetiştirmeye çalıştım. Mekanları cennet olsun. Ben onları memleketimin cennet köşesine getirip, yerleştiriyorum. Çocuklarımı hiç kırmadım, onlara da hiç kırılmadım. Çok vakit geçirdim onlarla ama doyamadım. İnşallah rabbim cennetinde bizleri onlarla buluştursun” dedi.

Öğretmen olan anne Neslihan ile baba Recai Tekin’in, 30 Ekim günü 2 çocuğunu halaları Fatma Tekin Öztürk’e bırakarak bir iş için İstanbul’a gittikleri öğrenildi.