İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor okulları yeniden açılıyor

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 12:21 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe 12:21 pm

Koronavirüs pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır eğitimlere ara verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor okulları kapılarını 12 Temmuz’da açıyor.

Havuz İzmir, Marina İzmir ve İnciraltı Plaj Voleybolu Sahası’nın da açılmasıyla birlikte tesis sayısı 10’a, branş sayısı ise 25’e yükselirken, bu yıl 40 bin çocuğun yaz spor okullarında eğitim alması hedefleniyor. 10 ayrı merkezde, 25 ayrı branştaki spor okullarında kayıtlar 1 Temmuz itibariyle başladı. İlk etapta 5 Temmuz’a kadar geçen yıl eğitimleri yarıda kalanların kayıt işlemleri yapılacak, hemen ardından ise yeni öğrencilerin başvuruları alınacak. 12 Temmuz’da kayıtların sona ermesinin ardından eğitimler başlayacak.

Her yıl 30 bin kişinin eğitim aldığı spor okulları yaz döneminde basketbol, capoeira, futbol, jimnastik, tekvando, judo, tenis, atletizm, satranç, halk oyunları, kano, step-aerobik, zumba, sağlıklı yaşam, pilates, temel hareket eğitimi, yüzme, su altı ragbisi, su topu, voleybol, masa tenisi, güreş, badminton, zeka oyunları, plaj voleybolu ve futsal branşlarında eğitim verecek.
Eğitim merkezleri Celal Atik Spor Salonu, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, Bornova Naim Süleymanoğlu Spor Salonu, Bayraklı Çiçek Futbol Sahası, Karabağlar Can Çağnay Spor Salonu, Bostanlı Tenis Kortları, İnciraltı Spor Sahaları, İnciraltı Plaj Voleybolu Sahası, Marina İzmir ve geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışı yaptığı Havuz İzmir olarak belirlendi.

()