İzmir Barosu, Yargıtay’ın Saray davetini geri çevirdi: Bu oyunda biz yokuz!

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2019 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2019 Cuma 11:24 am

İzmir Barosu’nun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan Yeni Adli Yıl Açılış Töreni’ne, Yargıtay tarafından davet edilmesi üzerine açıklama yaptı. İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, nazikçe geri çevirdiklerini belirtirken, Yargıtay’a “siz de gitmeyin” uyarısında bulundu.

İzmir Barosu, 2 Eylül’de Saray’da yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenine ilişkin Yargıtay’ın davetine ret yanıtı verdi. Yanıtta, “Bir kişi rahatsız olduğu için, Türkiye Barolar Birliği Başkanının adli yıl açılış törenlerinde konuşma yapmasının önüne geçmek amacıyla yasa değişikliği yapanların salonlarında, avukatları dinleyici olarak törene çağırmanızı ancak naiflik olarak adlandırabiliyoruz” denildi.

İzmir Barosu, yeni adli yıl açılış törenine ilişkin Yargıtay’ın davetine verdiği yanıtı internet sitesinde yayınladı. 2 Eylül’de Saray’da yapılacak olan açılış davetine İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel imzasıyla Yargıtay’a gönderilen yanıtın “nazikçe geri çevirildiği” belirtilirken, “Halkın zerre kadar güven duymadığı bir yargı sisteminin parçası olmamak için sizlerin de ‘kendinizi özgürleştirmenizi’ temenni ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tam metni: