İzindeki pilot bindiği uçağı düşürmeye kalktı! 83 kişi diğer pilotların müdahalesiyle kurtuldu

Yayın tarihi: 24 Ekim 2023 Salı 7:57 am - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 7:57 am

ABD’de izinde olan bir pilot, bindiği uçakta motorları kapatmaya çalıştı. Kendisiyle birlikte 84 kişinin bulunduğu uçağı düşürmeye çalışan 44 yaşındaki Joseph David Emerson diğer pilotlar tarafından engellendi.

ABD’de, Washington’dan San Francisco, Kaliforniya’ya giden Alaska Hava Yolları’na ait bir uçak, görevde olmayan bir pilotun motorların çalışmasını engelleyerek düşürülmeye çalışıldı. Alaska Havayolları Uçuş 2059’daki mürettebat, olayı hava trafik kontrolüne bildirdi.

Hava trafik kontrol iletişiminin kaydedildiği bir kayıtta, pilotlardan birinin, “Kokpitten motorları kapatmaya çalışan bir adam var ve sesi arkada herhangi bir soruna neden oluyormuş gibi görünmüyor” dediği duyuldu.

Horizon Air tarafından gerçekleştirilen ve San Francisco’ya varması planlanan uçak olay üzerine Portland’a yönlendirildi. Uçak daha sonra ise San Francisco’ya doğru havalandı.
Polis ise olayı gerçekleştiren şüphelinin 44 yaşındaki Joseph David Emerson olarak belirledi. Emerson, uçuş sırasında bir yolcu uçağını düşürmeye çalıştığı iddiasıyla 83 cinayete teşebbüsle suçlandı.

Yaşadığı sokakta ikame edenlerin ise Emerson’ı mükemmel bir baba, koca ve komşu olarak tanımlaması dikkat çekti.

Fethiye’de İngiliz paraşüt pilotu kayalıklara düşerek öldü