İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu adaylık başvurusu yapmadı

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 4:57 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 5:15 pm

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, milletvekilliği adaylık başvurusu yapmadığını açıkladı.

TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Millet İttifakı’na yönelik sert açıklamalarda bulunan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, “Milletvekilliği adaylık müracaatında bulunmadım.” dedi.

Ağıralioğlu, şunları söyledi:

Biz 50+1 için değil 60’a 40 için mücadele ettik. Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız.

Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde 60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız. “50’yi bir geçmek duygusu muhalefeti kirletecek” dedik. Dediğimizi bulduk. Seçmen 30 milyona 30 milyon gelse bir oyla iktidar belirlenecek olsa dedik, o oy çocuklarımızın katilini methediyorsa dedik, o oyla kazanmaktansa kaybetmeyi şerefi bilenlerin partisidir İYİ Parti.

Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, 50’yi bir geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkil ederken, iktidarda kalmak için her yolu mübah görüyor diyen muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz dedik.

Ağıralioğlu, itirazlarının ardından “İtirazlarımın sonuçlarının İYİ Parti içinde bir bedeli olacaksa bu bedeli de ödemeye hazırım.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grubu’nun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu