Meclis’te 2018’den beri 1 kere konuşmuş! İYİ Partili vekili hastanelik eden AKP’li Zafer Işık Kimdir?

Yayın tarihi: 6 Aralık 2022 Salı 5:09 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı 5:20 pm

TBMM bütçe görüşmelerinde İYİ Partili ve AKP’li milletvekilleri arasında çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, AKP’li Bursa Milletvekili Zafer Işık tarafından saldırıya uğradı. Örs uğradığı saldırı sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastanede kalbi duran Örs’ün yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

TBMM bütçe görüşmelerinde İYİ Partili ve AKP’li milletvekilleri arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada başı açılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı. Örs’ün hastaneye kaldırılmasına, kalbinin durmasına ve yoğun bakımda tedavi altına alınmasına neden olan yumruğu ise AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık attı.

TBMM bütçe görüşmelerinde yumruklu kavga! Kalbi duran İYİ Partili vekil müdahale ile geri döndü

Işık, 2002’den bu yana denizcilik, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren iş adamı olması yanı sıra, 2 dönem Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliğine seçilerek Meclis Başkanvekilliği ve TOBB Genel Kurul Delegeliği görevlerini sürdürdü.

Bu esnada siyasete de atılan Işık, AKP Gemlik İlçe Ekonomi İşleri Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve AKP Bursa Gemlik İlçe Başkanlığı yaptı.

Işık ayrıca, bugüne kadar AKP’den aldığı ihalerle gündeme gelen İlim Yayma Cemiyeti’nin Gemlik Şubesinde de görev aldı.

MECLİS KARNESİ ZAYIF

2018’de AKP’den milletvekili seçilen Zafer Işık’ın Meclis karnesi ve vekillik performansı da oldukça zayıf duruyor. Mecliste, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Kâtip Üyesi olan Işık’ın Meclis’te ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi, Meclis genel görüşme önergesi, Meclis soruşturma önergesi ve Meclis araştırması önergesi bulunmuyor.

Işık bugüne kadar herhangi bir Meclis’te yazılı soru önergesi de vermedi. Bununla birlikte, Işık’ın Meclis genel görüşme ve Meclis soruşturması önergelerinin herhangi birinde de imzası yok.

Işık’ın bugüne kadar Meclis’te yalnızca 7 tane Meclis Araştıması Önergesi’nde imza varken kendisinin imzasının bulunduğu Meclis kanun teklifleri sayısı ise sadece 36 ile sınırlı.

Işık’ın ayrıca, Meclis’e vekil olarak seçildiği günden beri yalnızca bir kez genel kurula hitap ettiği ortaya çıktı.