İYİ Partili Usta, otomobil bayilerinin soygununu anlattı!

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 3:26 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 12:53 pm

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yayınladığı bir videoda sıfır otomobillere ikinci el plaka takıldığını söyledi. Usta, “Bu soyguna hükümet sessiz kalıyor” dedi.

İYİ Partili Erhan Usta, Twitter hesabından “Sıfır otomobillerde yapılan düzenbazlığı, soygunu anlatıyorum!” notuyla bir video yayınladı. Otomobil bayilerinin ÖTV düşüşünü yansıtmamak için plaka aldıklarını söyledi. Adalet Bakanlığı ve hükümet yetkililerine seslenen Usta şöyle konuştu:

“ÖTV’lerde eşik değer yükseltildi. Dolayısıyla bazı vergi oranları yüzde 45’e çekilmişti. Şimdi bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç hiç kullanılmıyor, plaka takılıyor. Bunlar sıfır araç ama ikinci el olarak satılıyor. 50-60 bin liralık vergi düşüşü yansıtılmıyor. Maliye Bakanlığı buna sessiz kalıyor. Verginin düşmesinden vatandaşın istifade etmesi lazım. Sadece otomobil firmalarının istifade ettiği bir vergi düşüşü niye yapıyorsunuz? Bu araçlar hiç kullanılmamış sadece plaka takılmış. Sıfır araba, plaka takılmamış bir araba için gittiğinizde sizden yüksek fiyat isteyemiyor. Liste fiyatı düşük vergiye göre oluşmuş. İkinci elde kimse fiyata karışamıyor. Buradaki soyguna hükümet sessiz kalıyor.”

Park halindeki araçlara çarpan otomobil takla attı