İYİ Partili Erhan Usta AKP’lilerin yolsuzluğunu bir kez daha gözler önüne serdi

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 10:26 am - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 10:43 am

AKP Genel Merkez Büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullandığı görüntülerin gündem olmasının ardından İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesinde yaşanan yolsuzluğa dikkat çekti. Erhan Usta, “Bu kadar gündem olmadı. Sadece hırsızlık yetmiyor demek ki” dedi.

İYİ Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullandığı görüntülerin Türkiye gündemine oturmasının ardından “Gündem olmak için sadece hırsızlık yetmiyor demek ki” diyerek AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluğu dikkat çekti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının en yakın daire başkanının işyeri kasasında yüzbinlerce Avro, TL, kilolarca altın, onlarca çek ve tapu çıkmasını hatırlatan Usta, yaşanan olayın AKP’li Kürşat Ayvatoğlu kadar gündem olmadığını belirterek, “Sadece hırsızlık yetmiyor demek ki” ifadesini kullandı. Erhan Usta paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Herkes AKP’li kokainmanın zenginliğini konuşuyor. AKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının en yakın daire başkanının işyeri kasasında yüzbinlerce avro, TL, kilolarca altın, onlarca çek, tapu çıktı, bu kadar gündem olmadı. Sadece hırsızlık yetmiyor demek ki! Samsun olarak biz çok alınıyoruz.”

 

NE OLMUŞTU?

Mesleki kariyerine 20 yıl önce Samsun’un Evci belde belediyesinde zabıta olarak başlayan Bahattin K. (40), 31 Mart seçimlerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na getirildi. Bahattin K.’nın makam odasındaki kasadan servet çıktı.

Kasadaki çay paketinin içinden 135 bin Euro, 36 bin TL, tanesi 1 kg’lık külçe olmak üzere yaklaşık 5 kg altın, 13 adet çeyrek altın ebadında basılan özel altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 1059 çeyrek altın, kendisi dahil 8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 23 adet hesap cüzdanı ve 40 yakın gayri menkul tapusuna el konulmuştu.