İYİ Partili Türkkan ‘Kalyon İnşaat gerçeklerini’ ortaya çıkardı: Paylaşıma erişim engeli getirildi!

Yayın tarihi: 28 Aralık 2020 Pazartesi 7:27 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 8:23 am

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, “Esnafa 500 TL kira yardımı, Kalyon İnşaat’a 9,5 milyar TL vergi muafiyeti” paylaşımına erişim engeli getirildi. Konuyla ilişkin açıklama yapan Türkkan, “İster dava açsınlar, isterse sosyal medyaya erişimi getirsinler, gerçekleri söylemekten ve yazmaktan asla geri dönmeyeceğim, dönersem yüreğim kurusun” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın ‘Kalyon İnşaat’ ile ilgili olarak attığı tweet için Beykoz Sulh Ceza Hakimliği’nden erişim engeli getirildi.

Kararın kişilik hakları ihlali gerekçesiyle verilmesine tepki gösteren Türkkan, “İster dava açsınlar, isterse sosyal medyaya erişimi getirsinler, gerçekleri söylemekten ve yazmaktan asla geri dönmeyeceğim, dönersem yüreğim kurusun” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 15 Aralık’ta twitter hesabından “Esnafa 500 TL kira yardımı, Kalyon İnşaat’a 9,5 milyar TL vergi muafiyeti” mesajını paylaştı. Ancak Kalyon İnşaatın başvurusu üzerine Beykoz Sulh Ceza Hakimliği 25 Aralık 2020 tarihinde 2020/1854 sayılı kararı ile bu tweet mesajına erişim engeli getirdi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Türkkan, erişim engeli kararını “İfade özgürlüğünün ihlali” olarak yorumladı. Türkkan, “İktidarın 500 lira esnafa kira yardımı yaparken Kalyon İnşaat’a 9,5 milyar lira yaptığı vergi muafiyetini sağır sultan bile duydu. Yani artık ben yazsam da olur yazmasam da olur. Bir gerçek var, bu yapılanın suç olduğunu onlar da biliyorlar. Bu suçu iktidarla berber Kalyon İnşaat ile beraber yapmışlar” sözleriyle tepki gösterdi.

Türkkan, sözlerine şöyle devam etti:

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İHLAL”

Attığım tweetin erişime engellenmesine sebep olarak ne gösterilmiş, ‘kişilik hakları ihlali’. Peki bu yapılan ne düpedüz ifade özgürlüğüne engel getiriyorsun. İfade özgürlüğünü ihlal ederken diğer taraftan kişilik haklarının ihlali konusunda erişim getirmeniz nasıl anlamsız bir hadise.

“SAĞIR SULTAN BİLE DUYDU”

İktidarın 500 lira esnafa kira yardımı yaparken Kalyon İnşaat’a 9,5 milyar lira yaptığı vergi muafiyetinin sağır sultan bile duydu. Yani artık ben yazsam da olur yazmasam da olur. Bir gerçek var, bu yapılanın suç olduğunu onlar da biliyorlar. Bu suçu iktidarla beraber Kalyon İnşaat ile beraber yapmışlar. Şu anda bunun yayılmasını duyulmasını engellemeye çalışıyorlar.

“DÖNERSEM YÜREĞİM KURUSUN”

Ben bir daha yazacağım, bir daha söyleyeceğim, bir daha bağıracağım. Mutlaka ve mutlaka herkesin bunu duymasını temin edeceğim. İster dava açsınlar, isterse sosyal medyaya erişimi getirsinler, gerçekleri söylemekten ve yazmaktan asla geri dönmeyeceğim, dönersem yüreğim kurusun.”