İYİ Partili Türkkan: Akşener’i millete emanet ediyoruz

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 2:50 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 2:50 pm

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik sözlerine ilişkin konuştu. Türkkan, Akşener’in koruma sayısının artırılmayacağını söyleyerek “Akşener’i millete emanet ediyoruz” dedi.

TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan İYİ Partili Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın provokatif sözlerini gündemi değiştirmek amacıyla sarf ettiğini söyledi. “Toplumu, gündemi değiştirecek bir argüman gerekiyordu ama tehdit ettikleri kişinin Meral Akşener olduğunu unutuyorlar” dedi. Erdoğan’ın sözlerini kınayan Türkkan, “Bir kadının linç edilmesine yönelik bir provokasyonun arkasında durmak bırakın siyasetçileri bir erkeğe yakışmıyor. Bunu Erdoğan’ın son hamlesi olarak görüyorum, koltuğunu kaybetmekten korkuyor” ifadelerini kullandı.

“NELER VAR NELER” SÖYLEMİNE YANIT

Erdoğan, partisi AKP’nin grup toplantısında Akşener’e yönelik “Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler” ifadelerini kullanmıştı. Türkkan, Erdoğan’ın “Neler var neler” sözlerine karşılık olarak “Erken seçim var, seçimi kaybedip hesap vermek var” dedi.

“ERDOĞAN NEYİ BEKLEDİ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından 23 gün sessiz kalmasını eleştiren Türkkan, “Erdoğan 23 gün sessiz kaldı. Neyi bekledi? Soylu’nun çıktığı kanalda söylediklerini iyi okumak lazım. Soylu benim arkamda durun, ben gitmeyeceğim mesajı verdi. Israrla aylık 10 bin dolar aldığı söylenen milletvekili konusunda topu taca attı ama bunun cevabını biliyor. Soylu, konuşacak çok şeyim var ama sizden gelecek tepkiyi bekliyorum dedi. Peker’in koruma kararı yenilendi. Sadece iktidara yakın olanların koruma kararları yenileniyor. Bu adama miting yaptırdılar” şeklinde konuştu.

Aydoğan’ın “Akşener‘e yönelik “Koruma artırılacak mı?” şeklindeki sorusuna “Korumaların faydasının olacağını düşünmüyoruz Akşener’i millete emanet ediyoruz” dedi.

Akşener’den Erdoğan’a yanıt: Tam olarak da bu nedenle…

Erdoğan: Uzlaşma olmazsa diğer partilerle hazırlığımızı sunmakta kararlıyız