İYİ Partili Turhan Çömez ve HDP’li Garo Paylan arasında AKP- HDP görüşmesi tartışması

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 11:52 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 11:52 pm

İYİ Partili Turhan Çömez ve HDP’li Garo Paylan arasında AKP görüşmesi tartışması yaşandı. Çömez, ikiyüzlü bir siyasetin yürütüldüğünü söylerken Paylan, görüşmenin doğru olduğunu söyledi. Çömez, “HDP’nin üslubundan, tutumundan ve söylemlerinden rahatsızız” demesi üzerine de Paylan, “Bilmukabele biz de sizden rahatsızız” dedi.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça’da İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez ile HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan arasında AKP tartışması yaşandı. Turhan Çömez, Anayasa Mahkemesi’ne gidilerek kapatılmak istenen HDP ile Anayası değiştirmek için görüşmenin siyasi iki yüzlülük olduğunu dile getirdi. AKP’nin terör suçlamalarını hatırlatan Çömez, HDP’yi de eleştirdi.

HDP’li Garo Paylan, siyasi olarak AKP’nin ziyaret etmesinin doğru olduğuna söyleyerek, “Memleketin birinci partisinin üçüncü partisini ziyaret etmesinden doğal olan nedir? Muhalefetin adım atması gerekiyor ama vay efendim nasıl ziyaret etti. Bizi de suçluyor size zülum eden partiyi nasıl kabul ettiniz. Siyaset bizden uzlaşma bekliyor” dedi.

Turhan Çömez: Biz siyasi parti olarak HDP’nin üslubundan, tutumundan ve söylemlerinden rahatsızız

Garo Paylan: Bilmukabele Turhan Bey, biz de sizden rahatsızız