İyi Partili Paçacı: Vatandaş açıklanan enflasyon oranının doğru olmadığını TÜİK’ten daha iyi biliyor

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 1:34 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 1:34 pm

İyi Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, “TÜİK geçen yıl 100 liraya doldurduğumuz filenin bu yıl 111 liraya dolduğunu söyledi. Gerçekten böyle mi? Pazara, çarşıya, alışverişe çıkan vatandaş açıklanan enflasyon oranının doğru olmadığını sanırım TÜİK’ten daha iyi biliyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, genel merkezde basın toplantısı düzenledi.

Paçacı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı yüzde 11.77 oranındaki enflasyon rakamlarını hatırlatarak, “Yani TÜİK geçen yıl 100 liraya doldurduğumuz filenin bu yıl 111 liraya dolduğunu söyledi. Gerçekten böyle mi? Pazara, çarşıya, alışverişe çıkan vatandaş açıklanan enflasyon oranının doğru olmadığını sanırım TÜİK’ten daha iyi biliyor. Geçen hafta büyüme rakamları açıklandı ve 2’nci çeyrekte Türkiye’nin yüzde 9,9 küçüldüğü açıklandı” diye konuştu.

‘GERÇEK TABLONUN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR’

“Ekonomideki gerçek tablonun üstü örtülmeye çalışılıyor ve gerçek olmayan rakamlar açıklanıyor” diyen Paçacı şöyle devam etti:

“Bunun için ise genellikle TÜİK kullanılıyor. TÜİK sürekli hesaplama yöntemlerinde revizyona giderek ekonomik verileri saptırıp gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyor. Çalışan sayısı azalıyor ancak işsizlik sayısı da düşüyor, birbiriyle çelişen ifadeler”