İYİ Partili Paçacı: Kılıçdaroğlu adaylığını diretirse İYİ Parti kendi adayını çıkarabilir

Yayın tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe 2:30 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 2:30 pm

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı,  partisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını onaylayacak ‘noktada’ olmadığını söyledi.  Paçacı, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını diretmesi halinde partisinin aday çıkartabileceğini dile getirdi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Gelecek ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın 11’nci toplantısı bugün İYİ Parti genel merkezinde Meral Akşener’in ev sahipliğinde başladı. Toplantının ana gündem maddesi olan ‘cumhurbaşkanı adayı’ masada ilk kez konulacağı belirtildi. İYİ Parti’nin ev sahipliğinde yapılan toplantı öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuşan Paçacı, partisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına onaylamayacağını söyledi.

Aday tartışmalarını değerlendiren Paçacı, “Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, ‘dürüst değil mi?’ diye soruyoruz, ‘dürüst’ diyorlar. ‘Devlet tecrübesi yok mu?’ diyoruz ‘var’ diyorlar. ‘E o zaman?’ ‘Ama olmaz…’ Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var” ifadelerini kullandı.

“NİHAİ OLARAK BÖYLE DEVAM EDECEK ANLAMINA GELMİYOR”

Paçacı, “Sayın Akşener ve İyi Parti, Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak” sorusuna, “Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım, konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak” diye yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kaybedeceğine düşüncesini şöyle dile getirdi:

“2018’de kullandığı çıpa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ydi. Vatandaş bunu satın aldı. “Yeni sistem” diyerek umut vaat etti. 2023’te ise yeni sistemin birçok problem yarattığı görüldü. Kamuoyu araştırmaları seçmenin yüzde 67’sinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Erdoğan’ın elinde bu kez sistem koz değil, bir dezavantaj.

2018’de hiç seçim kaybetmemiş bir Tayyip Erdoğan vardı. Herkes ona bakıyordu, çok güçlüydü. Halbuki 2023’e İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok şehri 2019’da kaybetmiş bir siyasetçi olarak giriyor. Üstelik verdiği kararlar, attığı imzalarla bir çok yanlış yaptığı görüldü.

Bu iki maddeyi sıraladıktan sonra “Bunların üzerine bir de kötü ekonomik tabloyu koyun, artı 6 milyon genç de ilk kez oy kullanacak. Araştırmalar yüzde 20-30 oranında iktidara oy verecek genç olduğunu söylüyor, hadi yüzde 30 diyelim, gerisi muhalefete gider. 2018’de bile yüzde 52 almış Erdoğan şimdi nasıl kazansın Nagehan Hanım?”

“İKİ İHTİMAL VAR”

Paçacı, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin iki ihtimalin olduğunu belirterek, “Ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir” dedi. İkincisinin daha olası olduğunu belirten Paçacı, “O zaman ne olur?” sorusuna, “Altılı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir” yanıtını verdi.

 

Erdoğan’ın adaylığına hukukçulardan tepki! “Cambazlık yaparak hukuk ayaklar altına alınamaz”