İYİ Partili Oral Kılıçdaroğlu ile görüştü: Altılı masa kimi aday gösterirse arkasındayız

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 2:43 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 3:53 pm

Kılıçdaroğlu “Alevi kimliği sünniler için endişe” ifadesinden dolayı özür dileyerek kendisinden randevu isteyen İYİ Partili Halil İbrahim Oral ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Oral, Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, “Alevi kimliği sünniler için endişe” ifadesi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediği öğrenilen İYİ Partili Oral’ın ziyareti 20 dakika saat sürdü.

Oral görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Ben gösterdiği nezaket için teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu da o ifadelerimin çarpıtıldığının farkındadır. Altılı masa kimi aday gösterirse ben ve arkadaşlarım sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin soruya ise “O bizim parti içindeki meselemiz” yanıtını verdi.

İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu tartışması! Vekilin ‘Alevi’ açıklamasına tepki

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu’na ilişkin “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye’deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye’nin yüzde 65’i yüzde 70’i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır” dedi.

İYİ Parti bu sözler sonrası Oral’ı, disiplin kuruluna sevk etti. Bu arada o sözlerle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Oral da özür diledi.

Akşener şu ifadeleri kullandı: “Şimdi sizinle bir başka üzüntümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral, bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptıklarını bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi, kim üzerinden olursa olsun şiddetle reddediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum. Bizim gibi ailelerin her birinin evinde mutlaka Ali, Hüseyin, Hasan vardır. Ali merttir, Ali cesurdur. Ali zor zamanımızda ‘Medet Ya Ali’ dediğimiz bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla Hz. Ali’yi sevenlerin üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi çok üzüldüğümü ifade ediyor ve her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum.”

Akşener özür diledi, Oral disipline sevk edildi!