İYİ Partili Ömer Ay tepkiler üzerine istifa etti

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:03 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 2:06 pm

Yolsuzluğu kadınlar üzerinden anlattığı açıklamaları tepki çeken İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay istifa etti. Ay, TELE1’e yaptığı açıklamada İYİ Parti lideri Meral Akşener’den görüşme talebine yanıt gelmediğini söyledi.

Nevşehir’de yolsuzluk iddialarını anlatmaya çalışırken “Eski belediye başkanlarından Hasan Ünver’in iş ortakları adeta hanım koleksiyonu yapıyor” açıklamasıyla tepki çeken ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de istifasını istediği İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay istifa etti.

‘AKŞENER YANIT VERMEDİ’

Ay, TELE1’e yaptığı açıklamada “Dün istifa ettim. Genel başkan ısrar edince ben ayrıldım. Ama İYİ Parti’de siyaset yapmaya devam edeceğim. Randevu verirse görüşeceğim ama daha yanıt vermedi bana” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Ömer Ay: Akşener istifamı istedi ama kendisiyle görüşeceğim

NE DEMİŞTİ?

Ay, söz konusu toplantıda yolsuzluk iddialarını şu ifadelerle ile getirmişti: “Nevşehir eski belediye başkanlarından Hasan Ünver’in iş ortakları adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Ünver’in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı (Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk) ile şoförü, Y. isimli bir kızı paylaşamıyorlar. WhatsApp’tan yazışmalarını Twitter’da okumuşsunuzdur. Yıldız’ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı İl Özel İdare başkanımız (İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç) dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız.”

Ay’ın bu sözlerinin Akşener’i öfkelendirdiğini ve İYİ Parti liderinin “Özür dileyin ve istifa edin” denildiğini iddia edilmişti. Ay, tepkilerin ardından “Ben kadınlara hakaret etmiş değilim. Ben erkeklerin birer cinsel obje olarak kullandıklarını anlatmaya çalıştım” demiş ve gerekirse istifa edeceğini söylemişti.

İYİ Partili Ömer Ay: Nevşehir İl Özel İdare Başkanı adeta hanım koleksiyonu yapıyor