İYİ Partili Mustafa Bıyık’a silahlı saldırıya 15 yıl 5 ay hapis

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:54 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 1:00 pm

Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bir yıl önce düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan ve azmettiricinin cezaları belli oldu.

İYİ Partili Yomra İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 11 Haziran 2021’de belediye binası önünde makam aracından indiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Olay sonrası tetikçi Halit Aytekin ve azmettirici olduğu iddia edilen Tolgahan Kılıç tutuklandı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi saldırıya ilişkin davada kararı açıkladı. ‘Tetikçi’ Halit Aytekin ve ‘azmettirici’ Tolgahan Kılıç 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Tutuklu sanıklar duruşmaya cezaevinde SEGBİS’le katıldı. Halit Aytekin “Ben cani değilim. Vurmak isteseydim vururdum. Niyetim vurmak değildi. 11 metreden yumurta vururdum askerde. Üstün başarı belgem vardı. Kurşun attığım esnada verilen uyuşturucunun etkisi altındaydım. ATM’lere ateş ettim. Belediye başkanından özür diliyorum. Dışarıda bekleyen annem ve sözlüm var tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“BİR ANDA DEMİŞ OLABİLİRİM…”

Tolgahan Kılıç ise “Ben kesinlikle bu işi yap diye kendisine söylemedim. Niyetim azmettirmek değildi, bir anda demiş olabilirim ama bir tasarlama yoktur” ifadelerini kullandı.

15 YIL 5 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Halit Aytekin için ilk başta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verirken, bu cezasını önce 16 yıla sonra iyi halden 13 yıl 4 ay hapis cezasına düşürdü. Mahkeme heyeti 6136 sayılı silah kanuna muhalefetten Aytekin hakkında 2 yıl 1 ay da hapis cezasına karar verirken, toplam 15 yıl 5 ay hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme heyeti olayı azmettirmekten yargılanan Tolgahan Kılıç için de aynı şekilde ilk başta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karar verirken, bu cezasını önce 16 yıla sonra iyi halden 13 yıl 4 ay hapis cezasına düşürdü. Mahkeme heyeti 6136 sayılı silah kanuna muhalefetten Tolgahan Kılıç hakkında 2 yıl 1 ay da hapis cezasına karar verirken, toplam 15 yıl 5 ay hapis cezasına hükmetti.