İYİ Partili Koray Aydın’dan ‘cumhurbaşkanı adayı’ açıklaması

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:47 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:47 am

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili “Erken açıklamayacağız ama geç de kalmayacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ile eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Sözcü yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtladı. Aydın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Aydın, “Ekonomiye ilişkin tahminlerde her ay sapma olur mu, dünyada böyle bir ülke var mı? Bu iktidarın, unutmayalım 2022 bütçesine koyduğu enflasyon hedefi yüzde 9.8, enflasyon Haziran ayı itibarıyla yüzde 78’i aştı, böyle yanılma, hedeften bu kadar sapma, böyle bir öngörüsüzlük ekonominin literatüründe yok. Bütün bu açıklamalar ve iflas etmiş politikalar iktidarın ne denli basiretsiz ve beceriksiz olduğunun delilidir, onun için “Bu iktidar gitmelidir” diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti böylesine kötü bir yönetimi hak etmediği için diyoruz. Bu enflasyon rakamlarıyla Türkiye’nin geleceğini çok sıkıntılı günler bekliyor” diye konuştu.

‘ALTILI MASA MİLLET İTTİFAKI DEMEK DEĞİLDİR’

Aydın, “Çok ilgili olmayan vatandaşlarımız karıştırabiliyor; Altılı Masa Millet İttifakı demek değildir, Millet İttifakı 2018 genel seçimlerinde kurulmuş bir ittifaktır, ancak yerel seçimlere dönük bir ittifak olmadığı için CHP ve İYİ Parti ülke safında bir seçim işbirliğine gitti ve bu ittifakı devam ettirdi. Ama 2018’de Millet İttifakı’nda yer alan partilerden Saadet Partisi İle Demokrat Parti 2019 yerel seçimlerinde doğal olarak kendi adaylarını çıkardılar. Gelinen noktada Altılı masayı oluşturan partilerin Millet İttifakı’na katılmaları, ittifakı genişletmeleri kendi kararlarıdır, böyle bir karar alırlarsa elbette bundan bir memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

‘ERKEN AÇIKLAMAYACAĞIZ AMA GEÇ DE KALMAYACAĞIZ’

“Cumhurbaşkanı adayımızı erken açıklamayacağız ama geç de kalmayacağız, tam zamanında açıklayacağız” diyen Aydın, “Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı her şeyi bunun üzerine inşa etmiş vaziyetteler, çok merak ediyorlarsa erken seçim kararını alsınlar” dedi.

Son anket! CHP birinci, altılı masa yüzde 51’i aşıyor