İyi Partili Kıdık: Saldırı uyarısı aldım

Yayın tarihi: 16 Ocak 2021 Cumartesi 5:11 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2021 Cumartesi 5:22 pm

KRT TV programcısı avukat Afşin Hatipoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu kimliği belirsiz gruplarca saldırıya uğramasının ardından İyi Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık kendisine yönelik saldırı uyarısı aldığını açıkladı.

Gazeteciler Afşin Hatipoğlu ve Orhan Uğuroğlu ile Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a yönelik saldırılar sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İyi Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, saldırıya uğrayabileceğini ilişkin uyarılar aldığını duyurdu.

Kıdık, “Bana da bir saldırı yapılacağı uyarısı aldım. Ama uyarıyı bile umursamadım. Doğru tektir, söylemekten çekinen namerttir” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı Afşin Hatipoğlu, aynı gün, farklı saatlerde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Selçuk Özdağ’a, cuma namazı için evinden çıkıp aracına bineceği sırada silahlı ve sopalı grup saldırdı. Özdağ, korumasının silahla havaya ateş açması sonucu 5 kişi olduğu belirtilen saldırganların elinden kurtuldu. Başına ve yüzüne aldığı darbelerle yaralanan Özdağ, özel hastaneye kaldırıldı. Özdağ’ın başına 17 dikiş atıldı. Hastanede bugün de tedavisi devam eden Özdağ’ın, parmak kırığı nedeniyle ameliyat edildiği öğrenildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün akşam hastanede Özdağ’ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çıkışta açıklama yapan Davutoğlu, saldırıya tepki gösterdi. Polisin, olayın ardından kaçan saldırganların kimliklerini tespit ettiği ve yakalama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

‘Yargı reformu’ tam gaz: Orhan Uğuroğlu’na saldıranlar serbest bırakıldı!