İYİ Partili isim yerele dikkat çekti: AKP içinde kopmalar yaşanacak

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 8:01 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 8:01 am

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, önümüzdeki dönem AKP Grubu içinde kopmalar yaşanacağını iddia etti.

Halk TV’ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Son dönemde İBB AKP Grubu içinde çatlak sesler duyulduğunu iddia eden İbrahim Özkan, önümüzdeki dönem AKP Grubu içinde kopmalar yaşanacağını ileri sürdü.
Yapmış olduğu birebir görüşmelerde, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin İBB Meclisi’nde grup kuracağı sinyallerini aldığını belirten Özkan, “Önümüzdeki dönem İBB Meclisi 6 partili olacak” dedi. “Biz de Millet İttifakı ruhuna uygun bir şekilde İBB İYİ Parti Grubu olarak Başkan Ekrem İmamoğlu’nun hep yanında olacağız. Yanlışları olursa söylemeye doğrularını da alkışlamaya devam edeceğiz” diyen Özkan, taksi gündemini de değerlendirdi.

“MEMNUNİYETSİZLİK VAR”

İstanbul’da taksi yetersizliği olduğunu, İstanbul’da taksilerden yüzde 95 memnuniyetsizlik olduğunu belirten Özkan, bu konuda şunları söyledi: “İstanbul’da 17 bin küsur taksi yetersiz, buna rağmen İBB’nin yeni 6 bin taksi alımı teklifi, UKOME’deki çoğunluğun İBB’den alınmasıyla valilik ve bakanlık yetkililerinin ret oylarıyla kabul edilmedi. Minibüsçüler zor durumda, metro hatları açılıyor, minibüs hatları bomboş. Vatandaş evine ekmek götüremiyor, vatandaş bizden çare bekliyor. ‘Minibüs ve dolmuşların dönüşüm talebini ayrı getirin onaylarız’ dediler. 5 bin taksiyi bir kenara bıraktık, 1000 taksi teklifini ayrı getirdik. Bu teklifi de 3 kez reddettiler. Bu ayın 29’unda UKOME toplantısı var, bakalım izin verecekler mi, bakalım samimiyetleri ne derece doğru?”