İYİ Partili gençlere ‘broşür’ gözaltısı

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 12:29 am - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 12:29 am

Üzerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin fotoğraflarının bulunduğu “Türkiye’nin Araplaşması için oyunuzu bize vermeye devam edin” yazılı broşürleri dağıtan İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi 3 genç gözaltına alındı.

Beşiktaş’ta, üzerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin fotoğraflarının bulunduğu “Türkiye’nin Araplaşması için oyunuzu bize vermeye devam edin” yazılı broşürleri dağıtan İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel gözaltına alındı.

İYİ PARTİ’DEN İLK TEPKİ

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, gözaltı kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ” Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel tertemiz, pırıl pırıl genç vatanseverlerdir. Yaptıkları işte hatalı hiçbir şey yok. Görüşlerini en demokratik yolla ifade etmek istemişler. Söylediklerinde gerçek olmayan ne? Türk gencine, İYİ Partili kardeşlerimize fikrinden dolayı dokunamazsınız. İstanbul İl Başkanımızı ve Gençlik Kolları Başkanımızı hemen aradım. Teşkilatımız, gençlerimizin yanında. Üyemiz avukatlar da dahil, tüm arkadaşlarımız şu anda gençlerimizin özgürlüğü için harekete geçtiler” ifadelerini kullandı.

EMNİYET TUTANAĞI

Gazeteci İsmail Saymaz ise, gençlerin tutuklanmasına ilişkin emniyet tutanağını sosyal medya hesabından paylaştı.

Resim

Kaynak: TELE1