İYİ Parti’li başkana ‘P…..k’ diyen AKP’li Sekmen: O küfür değil, yöresel bir söz

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 3:19 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 3:19 pm

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın konuk olarak katıldığı televizyon programına telefonla bağlanarak, ‘P…..k’ diyen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tuhaf bir savunma yaptı. Sekmen, “O küfür değil, yöresel bir söz” dedi.

Sözcü’nün haberine göre, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geçtiğimiz Eylül ayında İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın konuk olarak katıldığı internet üzerinden Erzurum’a yönelik yayın yapan ERK Haber TV’deki bir programda telefonla bağlanarak kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. AKP’li Başkanı Mehmet Sekmen, Kırkpınar’a, ‘p…..k’ diyerek telefonu kapatmıştı.

SEKMEN İFADE VERDİ

Programın ardından İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’den şikayetçi oldu. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine soruşturma başlattı. Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Sekmen, ifade verdi. Sekmen ifadesinde “Kırkpınar telefonda bana ‘Siz bu şehrin dününde geçmişinde yoktunuz, yarınında da olmayacaksınız. Siz alışmışsınız el bağlamaya. Sizin Kartal’dan nasıl geldiğinizi biliyoruz’ dedi. Şahsın, şöhret ve saygınlığımı hedef alan sözleri üzerine kendisine ‘Kartal’dan nasıl geldim?’ diye sordum. Evde yanımda eşim ve torunum vardı. Ben sinirlenince eşim torunuma telefonu elimden almasını söyledi. Sinirlendiğim için o sırada ağzımdan torunuma yönelik bir söz çıkmış olabilir. ‘P….k’ kelimesi bizim yöresel olarak kullandığımız, dil alışkanlığı ile söylenen bir söz. Böyle bir söz söylemişsem bunu torunuma yönelik söylemişimdir” dedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede gösterilen suçun kanundaki cezasının üst sınırına göre davanın ‘basit yargılama usulüne göre’ görülmesine karar verildi.

“TORUNA BÖYLE DENİR Mİ?”

İYİ Parti İl Başkanı Melik Kırkpınar’ın avukatı Yakup Çağrı Arısoy davaya ilişkin SÖZCÜ’ye bilgi verdi. Arısoy, Sekmen’in ‘Sinirlendiğim için ağzımdan torunuma yönelik bir söz çıkmış olabilir’ sözüne karşılık olarak “Bir büyükşehir belediye başkanı torununa böyle mi der?” diye sordu. Arısoy, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, ‘Küfür değil, yöresel bir söz söyledim’ diyerek Erzurumluları da kötülüyor. Kendisine bu davanın dışında 1 milyon lira da maddi tazminat davası açtık. Yargılamanın neticesinde çıkacak olan sonucu bekliyoruz” diye konuştu.