İYİ Partili Andican: 13 Şubat’ta aday açıklanmayacak

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 3:45 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi 2:11 am

TELE1’de yayınlanan ve Ülkü Çoban’ın sunduğu “Gün Ortası”na İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican konuk oldu. Andican, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta açıklanmayacağını söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, TELE1 TV’de “Gün Ortası” programında Ülkü Çoban’ın konuğu oldu.

Andican, İYİ Parti’li Ümit Özlale’nin 13 Şubat’ta gerçekleşecek Altılı Masa toplantısındaki aday belirleme sürecine dair ifadeleri için, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği sözü farklı bir şekilde algıladığını düşünüyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 Şubat tarihi için aday belirleme günü olacağı yönünde bir ifade kullanmadığını belirten Andican, “Adayların tespiti yönünde, çeşitli adayların masaya getirilmesi konusunun gerçekleşeceğini ifade ediyor. Ama arkadaşımız zannediyorum onu kesin ilan edilecek gibi algılamış” ifadelerini kullandı.

Babacan: Altılı Masa’nın aday belirleme süreci 10 gün uzayabilir

Liderlerin ikili görüşmelerde isim konuşacağını ve 13 Şubat’ta aday konusunun toplu olarak ilk defa ele alınacağını aktaran Andican, 13 Şubat’taki toplantının aday konusundaki görüşlerin gündeme getirileceği  bir toplantı olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Andican, toplantı sonunda aday o gün belirlense bile adayın açıklanmasını beklemediğini, adayın daha sonra yapılacak ve geniş katılımın sağlanacağı bir lansmanda cumhurbaşkanı adayının beraber çalışacağı kadrolarla beraber açıklanacağını düşündüğünü ifade etti.