İYİ Partili Akburak ‘elektrik faturası’ paylaştı: Ayıptır günahtır!

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 2:06 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 2:15 pm

Elektriğe yapılan büyük zamla başlayan tartışmalar sürerken, İYİ Partili Burak Akburak bir işletmeye ait kasım ve aralık ayı faturalarını paylaştı “Ayıptır, günahtır!” dedi.

Yılbaşı kutlanırken yapılan büyük elektrik zammı tartışılmaya devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ocak 2022 itibarıyla kademeli tarife uygulamasına geçileceği bildirilmişti.

Buna göre mesken aboneleri için aylık 150 kilowatta kadar tüketim miktarları için fiyat 1,37 TL / kilowatt; 150 kilowattın üstündeki kısım için ise 2,06 TL/ kilowatt oldu. Böylece elektriğin birim fiyatı ilk kademe kullanımda yüzde 50, ikinci kademede ise yüzde 125 zamlanmış oldu.

CHP’nin Danıştay’da yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtığı zamlara ilişkin bir paylaşım da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak’tan geldi. Twitter hesabından bir işletmeye ait kasım ve aralık ayı faturalarını paylaşan Akburak, aradaki farka isyan etti ve şunları kaydetti:

“Kasım ayında 16 KW kullanan bir iş yerine 22.000 TL elektrik faturası gelmiş. Aralık ayında aynı işletmenin 18 KW kullanımına gelen fatura 51.000 tl. Diyorlar ki çalışmayın, ekmek vermeyin, evinizde oturun. Ayıptır, günahtır!!!”

Türkiye yeni yıla dev zamlarla girdi