İYİ Parti’den ‘Yavuz Ağıralioğlu’ açıklaması!

Yayın tarihi: 27 Kasım 2022 Pazar 10:55 am - Güncelleme: 27 Kasım 2022 Pazar 10:55 am

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklamalar için, “Kendi şahsi görüşüdür” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz” sözlerine CHP’li Engin Altay sert tepki verdi. Altay, “Kulağı çekilmeli” dedi.  İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Halk TV’de İnan Demirel’in sunduğu Asıl Mesele programına konuk oldu.  Zorlu, Ağıralioğlu’nun çıkışı hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu: Müslüman olmayan Türk ve Kürt’e niçin insan diyelim?

Zorlu, “Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Parti yönetimininiz bu konuda ne diyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Altılı masa Türkiye’nin kurtuluşudur. Bunun altını çizelim. Burada hiçbir tartışmaya mahal yok. Biz demokrasiyi çok içselleştiren ve sayın genel başkanımızın da bu konuda hassasiyeti var. Biz özgürlüklerin zenginliğini esas alan, Türkiye’de hakim kılmaya çalışıyoruz kendi adımıza. Milletvekilimiz sayın Ağıralioğlu’nun açıklaması kendi şahsi görüşüdür. Sayın Akşener’den bir açıklama gelir mi ? Gelmez mi? diye bir sorunuz olmuş. Biz zaten bir süre önce benim aracığımla bunun altını çizmiştik. Sayın milletvekilimizin kendi değerlendirmesidir.

“NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Bu tür düşlerin ortaya konuluyor olması altılı masanın geleceği açısından bir endişeye sevk etmesin. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bir defa altılı masada liderlerin bir araya geliş biçimi, geleceği inşa etme hedefleri bu çeşitliliği ve zenginliği ayakta tutabilme zorunluluğunu da bize yüklüyor. Bu büyük bir sorumluluk. Biz bu çeşitliliği ayakta tutmayı başarabilirsek zaten milletimizin karşısına yeni bir iktidar hedefi ile çıkıldığında ülkemizin farklılığını çeşitliliğini farklılıklarını yönetmek konusunda biz bu sınavı başarı ile atlatmış olacağız. ”