İYİ Parti’den Soylu’ya Ekrem İmamoğlu tepkisi: İnsanı aptal yerine koymanın alemi yok

Yayın tarihi: 17 Kasım 2020 Salı 7:44 am - Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 11:25 am

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahad Andican, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’un İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakkında ‘Ya Kanal, Ya İstanbul’ şeklindeki afişleri gerekçe gösterilerek soruşturma açılmasıyla ilgili yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahad Andican, Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’un İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakkında ‘Ya Kanal, Ya İstanbul’ şeklindeki afişlerİ gerekçe gösterilerek soruşturma açılmasıyla ilgili yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

Fatih Altaylı, Habertürk canlı yayınına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Eğer Ekrem İmamoğlu, bu kaynakları Kanal İstanbul’u desteklemek için… “Yani bu Kanal İstanbul mutlaka yapılmalı, Kanal İstanbul’u alkışlıyoruz, Kanal İstanbul’a helal olsun…” diye kullansaydı. O zaman yine kendisine yine kamu kaynaklarını kullanmaktan suçlama yöneltecek miyzdiniz?” diye sormuş.

Süleyman Soylu’da “Aynen yöneltirdim” yanıtını vermişti.

Kübra Par, Açık ve Net programında Süleyman Soylu’nun açıklamalarını İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahad Andican’a sordu.

“Belediye kaynaklarını siyaset için, parti için, siyasi figürler için kullanma geleneği AKP ile başlamıştır! AKP ile devam etmiştir” diyen Ahad Andican’ın Süleyman Soylu’ya sert tepki gösterdiği açıklamaları www.gercekgundem.com’un haberine göre şöyle:

“O zaman bu doğrultuda bir inancı varsa ve doğruyu söylüyorsa Tayyip Bey bu şehre belediye başkanı olduktan sonra yani neredeyse 25 yıl… Biz AKP belediyelerinden öğrendik parti için veya siyaset için belediye kaynaklarının kullanılması sürecini. Her seçim döneminde, her açılış döneminde bütün İstanbul’un yolları AKP bayraklarıyla donatılırdı.

Sayın Cumhurbaşkanı o dönemde Başbakan “Hoşgeldin Başbakanımız” diye bütün caddeler süslenirdi. Bunlar kimin kaynağından yapılıyordu? Parti kaynağından mı yapılıyordu? Hepsi belediye kaynağından yapılıyordu.

Şimdi Sayın Bakana sormak lazım; “Ben onlara da açardım” diyor. O zaman o 25 yılın tamamına açması lazım. Şu anda AKP belediyeleri Anadolu’da hepsine açması lazım. İnsanı aptal yerine koymanın alemi yok. “Öyle bizi övseydi ben yine açardım” kimseyi aptal yerine koymasın.

Biraz önce söyledim. Belediye kaynaklarını siyaset için, parti için, siyasi figürler için kullanma geleneği AKP ile başlamıştır! AKP ile devam etmiştir. “