İYİ Parti’den RTÜK Başkanı’na istifa çağrısı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:55 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:55 am

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, muhalif kanallara verdiği cezalarla gündeme gelen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i istifaya çağırdı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray televizyon ve radyo kanallarına verilen cezayı eleştirdi ve ”RTÜK AKP iktidarları boyunca, Milletimizin en önemli haber ve eğlence kaynağı olan televizyon kanallarının AKP’nin bir propaganda mekanizmasına dönüştürülmesini kolaylaştıran bir rol üstlenmiştir” dedi.

RTÜK üyesi Taşcı: Hangi yayıncıların kollanıp, kimin ensesinde boza pişirildiği ortada

‘RTÜK’ÜN KARARLARI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KALDIRILMASIDIR’

Habertürk’ün haberine göre, RTÜK’ün bir buçuk yılda muhalif kanallara 36 kez ceza verdiğini hatırlatan Çıray, ”Şahin, son bir buçuk yılda toplam iktidarın ‘muhalif’ olarak gördüğü kanallara 36 kez ceza kesmiş, buna karşılık yandaş kanallara yalnızca 2 kez en düşük ceza olan ‘uyarı’ yaptırımına karar vermiştir. Bu esasen ülkemizde can çekişmekte olan basın özgürlüğünün topyekun ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in FETÖ övülen haberi paylaştığı ortaya çıktı

“ŞAHİN’İN TUTUMU HUKUKA AYKIRI”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i istifaya çağıran Çıray, istifa çağrısında şu sözleri kullandı:

”İç savaş kışkırtıcılığını darbe karşıtlığı gerekçesiyle mazur gören bir zihniyet RTÜK’ün başında kalamaz. RTÜK Başkanı’nı derhal istifaya cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum.

Sonuç olarak Şahin’in tutumu hukuka, yüksek değerlere ve vicdani ilkelere bağlı herkes için hakarettir. Bütün bu nedenlerle Şahin’i bir an bile zaman kaybetmeden onurlu bir istifaya davet ediyorum.”

RTÜK Başkanı Şahin, Sevda Noyan’a sahip çıktı: Çok büyütülecek bir konu değil