İYİ Parti’den KPSS sorularıyla ilgili suç duyurusu

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 2:58 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 2:58 pm

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, KPSS’de bazı soruların sızdırılmasıyla iddiasıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti geçtiğimiz pazar günü yapılan KPSS’de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddialarını yargıya taşıdı. İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

“Bu olay ile ÖSYM’nin bünyesinde yapılan tüm sınavlar şaibeli hale gelmiştir” diyen Erdem, suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Soruların belli kişi veya gruplara önceden verilmiş olması durumu daha önce FETÖ tarafından kullanılan yöntem olup; bu yöntemin halen kullanılıyor oluşu devletimizin FETÖ ile mücadelesine halel getirmekte ve özellikle gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın devlete olan güvenini yok etmektedir ki; bu husus ileride telafisi mümkün olmayacak zararlara sebep olacaktır. Ülkemizin geleceği olan gençlerimiz, bu tarz FETÖ taktikleriyle ve yüksek puan aldıkları sınavların ardından şeffaf olmayan mülakatlarla elenerek umutsuzluğa kapılmakta, bu sebeplerle yurtdışı hayalleri kurmakta ve fırsat bulanlar ülkemizi dönmemek üzere terk etmektedir. Ülkemizde gelecek kurma hayalleri ellerinden alınan ve haklı olarak yurtdışına yerleşen gençlerimiz devletimiz için en büyük beka sorunudur. Sayın savcılık makamı tarafından bu hususun ayrıca göz önüne alınarak soruşturmanın gençlerimizin devlete olan güvenini korumak motivasyonuyla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz.

…31.07.2022 tarihinde gerçekleşen KPSS sorularının çalınmasına ve dağıtılmasına ilişkin tüm ilgililer hakkında soruşturma yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep ederim.”

ÖSYM Başkanı bile görevden alındı ama yandaş medya KPSS skandalına gözlerini kapadı