İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu düzeltmesi

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 1:53 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 1:55 pm

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “fatura ödemeyeceğim” çıkışının ardından yaptığı açıklamasını düzeltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün kendi evinin mutfağından yayınladığı video ile zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun bu önerisi Meclis’te bütün partiler tarafından yankı buldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de Kılıçdaroğlu’nun çağrısına önceki gün Habertürk canlı yayınında yanıt verdi. Erdem, Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla ilgili sorulan “Kılıçdaroğlu gibi faturaları protesto edecek misiniz” sorusuna “Ben sayın başkanımı biliyorsam, başkanım kanuna aykırı hiçbir şey kendi de yapmaz, söylemez ve tavsiye etmez. Ödenmesi gereken fatura ödenecektir.” ifadeleriyle yanıt verdi.

ERDEM SÖZLERİNİ DÜZELTTİ

Erdem bu sözlerine bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklık getirdi.

Erdem’in paylaşımı şöyle:

Elektrik faturalarının ödenmesiyle ilgili Habeturk Tv’de sorulan bir soruya verdiğim yanıtın, farklı yerlere çekilip, Sn. @kilicdarogluk ‘nun haklı protestosunu kanunsuz olarak yorumladığım iddialarını dikkatle takip ediyor ve art niyetli buluyorum. Genel başkanımız Sn. @meral_aksener ve bizler vatandaşın ezildiği fahiş zamlara tepki ve çözüm yollarını hemen her gün paylaşmaktayız. Her siyasetçinin gündemdeki konulara yaklaşımlarının farklı olması gayet doğaldır. Bu ortamı yaratanların amacı açıkça Millet İttifakı’nı yıpratmaktır. Bunu başaramayacaklarını altını çizerek belirtmek istiyorum.”

 

Kılıçdaroğlu’nun fatura önerisi Meclis’te yankı buldu