İYİ Parti’den istifa eden milletvekili Salim Ensarioğlu yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. CHP’nin artık bir merkez partisi olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “Açıkçası benim de gönlüm CHP’de.” dedi.

İYİ Parti’den ihraç talebiyle disipline verilmesinin ardından istifa eden İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin artık merkez parti olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “Açıkçası benim de gönlüm CHP’de.” dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Ensarioğlu, İYİ Parti’nin bir merkez sağ partisi olamadığını belirterek “Merkez sağ olacak diye İYİ Parti’ye katılmıştım. Orada muhafazakar Kürtleri ve merkez sağı temsil edecektim. Partideki ilişkilere, dostluğa, saygıya hiçbir itirazım yok. Gerçekten bir saygı sevgi vardı. Ama parti merkez sağa oturamadı. Zaman zaman mehter marşı gibi bir ileri, iki geri adım attı. Kürt meselesinde de MHP ile ‘Biz mi daha milliyetçiyiz onlar mı?’ diye yarıştı” eleştirileri getiren Ensarioğlu, “Buna rağmen insanlara olan saygım, sevgim nedeniyle İYİ Parti’de kalmıştım” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’den ihraç talebiyle disipline verilme sürecini anlatan Ensarioğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Şeyh Said’le ilgili açıklamam üzerine beni arayıp bir şey sormadan ihraç talebiyle disipline verildim. Üç dönem Doğru Yol’da, üç dönem İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan birisini disipline vermek yakışmadı. Ben parti kararlarına, tüzüğüne karşı çıkmamış, fikirlerimi söylemiştim. Benim için vatanım, bayrağım çok kıymetlidir. Türk’ü, Kürt’ü devletimi seviyorum. Beni disipline veriyor. Ben bakanlık yapmışım. 3 defa orada 3 defa da burada 6 defa genel başkan yardımcılığı yapmışım. Burada benim üzerimden giden milliyetçi oyları geri getirmeye çalıştılar. Ben hedef gösterildim ve disipline verildim. Bu adam Şeyh Said ile ilgili bir açıklama yapıyor, koskoca Ensarioğlu, bakanlık da yapmış biz onu disipline veriyoruz. Bu doğru bir şey değildi. Benim üzerimden siyaset yapmak istendi, bu doğru bir şey değildi.”

‘CHP’Yİ MERKEZDE KABUL ETMEZLERSE YANLIŞ YAPARLAR’

CHP’nin artık bir merkez partisi olduğunu dile getiren Ensarioğlu, “Rahmetli Süleyman Demirel’e yakın bir siyasetçiydim. Demirel, ‘Mutfaktaki yangın hükümet götürür’ diyordu. Bu seçimde çok daha ilginç bir şey oldu. Sağcı-solcu CHP’ye oy verdi. CHP’nin belediye sayısını artıracağını biliyordum ama birinci parti olacağını düşünmemiştim. CHP’de merkez sağın, muhafazakâr seçmenin, MHP’li seçmenin oyu çok. Sağcısı-solcusu CHP’ye oy verdi. CHP, artık merkezdir. Özgür Özel’in, Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’nun bu aralar konuşmaları çok güzel. Kimseyi incitmiyor, birlik, beraberlik, Türkiye ittifakı deniliyor. CHP’yi merkez kabul etmezlerse yanlış yaparlar. Başta yöneticileri bunu kabul etmeli.” dedi.

“BENİM GÖNLÜM DE CHP’DE”

Ensarioğlu, kendi ‘gönlünün de CHP’de’ olduğunu söyledi:

“31 Mart’ta millet CHP’ye bir şans verdi. Merkez’de CHP’yi gördü. Sokağa değil sandığa döküldü. ‘Kamu düzeni’ diyoruz ya vatandaş olay çıkarmadan sandığa gitti. Eğer CHP içinde kavga çıkmazsa, bu gelen seçmen CHP’de kalıcı olur. Özgür Özel’in, Mansur Bey’in, Ekrem Bey’in çok güzel konuşmaları var. Kavga etmeden devam ederlerse, oy veren insanları kucaklarlarsa iki dönem daha götürür. Açıkçası benim de gönlüm CHP’de.”

İYİ Partili Koray Aydın: İmamoğlu ve Yavaş’a karşı saldırılarımız bizi her gün aşağı çekti